Stan Kraai
Stan Kraai
Beeld: Golfsupport.nl

Kouwenaar wordt 8e in Wales, Kraai 5e in Frankrijk

21 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Koen Kouwenaar is in het Welsh Open Strokeplay Championship op de gedeelde achtste plaats geëindigd. Stan Kraai werd in het Frans Amateur gedeeld vijfde.

Welsh Open Strokeplay Championship

Koen Kouwenaar was na 36 holes op het Vale Resort gedeeld tweede De 19-jarige speler van Best G&CC maakte 72 in de derde rond eop zondag maar 79 in de vierde ronde, ook op zondag.

De Engelsman Gian-Marco Petrozzi won het kampioenschap met -13, 14 slagen beter dan Kouwenaar.

Peter Melching miste de cut.

Eindstand.

Frans Amateur

Stan Kraai speelde een sterk toernooi op Chantilly GC. Op dag twee steeg de amateur van de Eindhovensche van de gedeelde 50ste naar de gedeelde tiende plaats. De 18-jarige amateur eindigde als gedeeld vijfde met een totaal van drie onder  par. Hij eindigde drie slagen achter de winnaar, de Engelsman Josh Hilleard.

Lars Keunen miste de cut in het kampioenschap om de Coupe Murat.

Eindstand.

DI Women's National Championship

Dewi Weber doet op Rich Harvest Farms in Illinois mee aan het NCAA DI Women's National Championship. 

In de eerste ronde maakte de student aan Miami State 79 (+7). Door een ronde 73 op dag twee is ze zo'n twintig plaatsen gestegen, Weber is nu gedeeld 21ste.

Leaderboard.

RB German Junior

Floris-Jan Oosterhof was de beste Nederlandse jongen in het RB German Junior op Golflcub Hofgut Georgenthal, hij werd gedeeld 26ste.  Judit van der Voort was de beste bij de meisjes: gedeeld zevende. 

Eindstand. Resultaten op leeftijd.

De winnaar in Wales:

Lees meer over

Amateurs