Brunssummerheide
Golfbaan en familiehotel Martensplek
BurgGolf Purmerend & Hampshire GolfHotel Waterland
Golfbaan Kasteel Engelenburg
Burggolf St. Nicolaasga
Golfbaan en Hampshire Hotel Zuid-Drenthe
Lauswolt
Golfbaan d'Amelander Duinen
Dorhout Mees
Crossmoor
De Lage Mors

Overnachten aan de green

19 mei 2017 Redactie GOLF.NL
De komende maanden lenen zich uitstekend voor weekendjes weg en wat is er nu leuker dan een nachtje in een hotel aan de golfbaan? In Nederland zijn er niet veel (wij tellen er een stuk of tien), hier staan ze op een rij.

Golfbaan en familiehotel Martensplek, Tiendeveen

Aantal holes: 18
De Old Course is met zijn lange holes en soms smalle fairways en vele waterpartijen een paradijs voor longhitters. De New Course ligt in een stukje oud Drenthe en is volledig verweven met de natuur.

Aantal hotelkamers: 10
Driesterren familiehotel met een aantal kamers met een eigen balkonterras, een kamer met jacuzzi en een appartement met keukentje. Het ligt aan de rand van natuurgebied de Goudplevier en op de golfbaan Martensplek.

Meer info: Martensplek.nl en Hotelmartensplek.nl

BurgGolf Purmerend & Hampshire GolfHotel Waterland, Purmerend

Aantal holes: 36
Kenmerkend voor de uitdagende baan zijn de waterpartijen, strategisch geplaatste bunkers en de grote greens. Het bijzondere van de viermaal negen holes is, dat de baanluscombinaties dagelijks wisselen.

Aantal kamers: 97
Alle kamers (47 comfortkamers en 50 superiorkamers) van het Hampshire Golfhotel Waterland hebben uitzicht over de golfbaan. De helft van de kamers is op de begane grond en heeft een eigen terras.

Meer info: burggolf.nl/golfbaan/purmerend en golfhotelpurmerend.nl

Golfbaan Engelenburg, Brummen

Aantal holes: 9
De gerenommeerde Engelse golfbaanarchitect Donald Steel maakte van de negen-holesbaan par 72 een uitdaging, in een historisch park met eeuwenoude bomen. Met een tee-off op een vierhonderd jaar oude ijskelder.

Aantal kamers: 41
De hotelkamers en suites zijn gelegen in het Koetshuis, de Orangerie en het Kaapse Huis. De kamers zijn ingericht met prachtige stoffen, antieke meubelen en koloniale en Zuid-Afrikaanse accenten.

Meer info: engelenburg.com

Burggolf St. Nicolaasga en Landhotel Legemeer

Aantal holes: 18
Sint Nyk is een mooie openbare baan in de Friese natuur, met bosholes en open holes met waterhindernissen. De stille baan met uitzichten op een boerenlandschap is geliefd bij golfers uit de Randstad die even het lawaai van een stedelijke omgeving willen ontvluchten. De baan met grote greens is ook geschikt voor golfers met weinig ervaring.

Aantal kamers: 22
Dit luxe boutique hotel met achttien kamers en vier suites ligt tussen de Friese meren, dicht bij het dorp Sint Nicolaasga. In het hotel kunt u tennissen op de all weather-baan en zwemmen in het verwarmde buitenbad.

Meer info: golfbaan-stnicolaasga.nl en hampshire-hotels.com

Golfbaan en Hampshire Hotel Zuid-Drenthe, Erica

Aantal holes: 15
Naast de negen holes heeft Zuid-Drenthe ook een zes holes par-driebaan, voor het oefenen van het korte spel voor alle handicapniveaus. De baan ligt op een uitloper van de Drentsche Hondsrug en heeft een flink glooiend landschap met een natuurlijk karakter.

Aantal kamers: 27
Zuid-Drenthe noemt zich het meest duurzame viersterrenhotel van Nederland. Het ligt vlakbij Naturpark Bourtanger Moor, dat voor een groot deel in Duitsland ligt. Het heeft uitgebreide wellness- en fitnessfaciliteiten.

Meer info: greenmeets.nl/golf

Lauswolt

Aantal holes: 18
De baan in de Friese natuur is uitdagend en zeer divers. Met holes in het bos maar ook met holes waar de wind vrij spel heeft. En het is oppassen voor de waterplassen.

Aantal kamers: 65
De unieke hotelkamers, waaronder verschillende suites, bieden comfort en een panoramisch uitzicht over het landgoed. Het wellness centre heeft onder meer een binnenzwembad, sauna, solarium en Turks stoombad.

Meer info: golfclublauswolt.nl en bilderberg.nl/beetsterzwaag/landgoed-lauswolt

Golfbaan d'Amelander Duinen en Hotel-Resort Amelander Kaap

Aantal holes: 18
Naast de twee negen-holesbanen heeft de golfbaan een goed geoutilleerde driving-range met zeventien afslagplaatsen waarvan zeven overdekt, een putting green en een pitchinggreen met oefenbunkers. Een gedeelte van de baan kan zonder GVB worden bespeeld.

Aantal kamers: 70
Het viersterrenhotel ligt aan de golfbaan, net buiten het dorpje Hollum en op vijf minuten fietsen van het strand. Er zijn ook familiekamers voor maximaal 4 en 6 personen.

Meer info: golfbaanameland.nl en hotelamelanderkaap.nl

Brunssummerheide, Brunssum

Aantal holes: 45
De baan ligt tussen de natuurgebieden Brunssummerheide en de Schinveldse bossen op oude percelen met naaldbomen, afgewisseld met jonge dennen, loofbossen en vennetjes. De grote waterpartijen met tees op verrassende hoogtes geven de golfbaan een eigen moeilijkheidsgraad.

Aantal kamers: 44
Golf-Residentie Brunssummerheide heeft luxe kamers, appartementen en suites. Enkele appartementen hebben twee slaapkamers en zijn dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Meer info: golfhotelzuidlimburg.nl

Dorhout Mees, Biddinghuizen

Aantal holes: 54
De Links Course is vol met waterhindernissen, bunkers en uitgestrekte heuvelachtige fairways. Doordat de baan vlak naast het randmeer ligt, geeft de wind een extra dimensie aan de baan. De Parkbaan biedt andere uitdagingen; met minder wind, water en bunkers is dit voor menig golfer een oase van rust. Tot slot is er een negen holes par-driebaan, waarop iedereen mag spelen.

Aantal kamers: 44
Naast de comfort en luxe kamers zijn er ook familiekamers en een appartement. De hotelgasten kunnen gratis gebruikmaken van de sauna, solarium en whirlpool.

Meer info: dorhoutmeesgolf.nl en hoteldorhoutmees.nl

Crossmoor, Weert

Aantal holes: 18
De bekende baanarchitect Joan Dudok van Heel ontwierp de eerste negen holes, zijn collega Hans Hertzberger de andere negen die in 1988 in gebruik werden genomen. De baan ligt in het rustige natuurgebied van de Laurabossen, ver van verkeerslawaai. Het meest in het oog springende kenmerk is de grote verscheidenheid aan loof- en naaldbomen.

Aantal kamers: 15
De hotelkamers zijn modern ingericht met design meubilair en luxe boxsprings. Sommige hebben een eigen balkon en andere uitzicht over de golfbaan. Niet ver van Maastricht, Eindhoven, Aken, Maaseik en Hasselt.

Meer info: crossmoor.nl

De Lage Mors en Aparthotel Delden, Delden  

Aantal holes: 9
De baan is door een aantal lastige doglegs, verschillende windrichtingen en kleine hoogteverschillen heel gevarieerd. Er is veel water aanwezig op de baan maar het ligt zelden in spel. Voor minder goede spelers is er altijd een route om de problemen heen.

Aantal kamers: 39
Naar zestien standaardkamers heeft het hotel negen luxe suites met bad, douche, slaapkamer én aparte living, plus veertien luxe vier tot zespersoons familiekamers met aparte living en twee slaapkamers. Ook is er een hamam, rasul, sauna en binnenzwembad.

Meer info: golfbaandelagemors.nl en aparthoteldelden.nl

Reacties

Lees meer over

Reizen