Handicart
Willem Zelsmann en Martin Schor

700 Handicarts op Nederlandse golfbanen

12 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Op 10 mei 2017 zijn de sleutels overhandigd van de 700ste Handicart op een Nederlandse golfbaan.

Willem Zelsmann, voorzitter van Stichting Handicart, overhandigde de sleutels uit van de 700ste Handicart aan Martin Schor, de secretaris van de Rosendaelsche Golfclub.

Sinds de oprichting van Stichting Handicart in 1986 groeit het aantal mindervalide golfers. Inmiddels kunnen ruim 20.000 Handicartpashouders gebruik maken van de 700 Handicarts van de stichting en van de 175 buggy’s die Stichting Handicart jaarlijks huurt op banen waar geen karren van de stichting staan.

Deze winter zijn alle Handicarts in Nederland voorzien van GPS. Met het GPS-systeem kunnen golfbanen winterroutes uitzetten zodat er niet gereden wordt op natte plekken in de baan. Daarmee wordt het mogelijk dat ook bij slechte weerscondities mindervalide golfers kunnen blijven spelen.

Met het GPS wordt ook direct betalen 'aan de kar' mogelijk. Stichting Handicart introduceert dit jaar een reserveringssysteem waarmee haar pashouders direct zelf een Handicart kunnen reserveren. Nadat de reservering is gemaakt kan de pashouder met zijn pas direct de Handicart meenemen. De kosten voor het gebruik worden dan ook direct via automatische incasso met de gebruiker verrekend.

Voorzitter Zelsmann benadrukte tijdens de overhandiging het belang van de onderlinge solidariteit van alle golfers. Door ieder jaar een klein bedrag te doneren kan iedere golfer er voor zorgen dat Stichting Handicart blijft bestaan. Zelsmann riep alle golfers op een donatie te doen: 'Eigenlijk zou iedereen die ouder is dan zestig jaar donateur moeten zijn. Door de beschikbaarheid van Handicarts blijven mindervalide golfers in beweging. Dat is goed voor de golfers en natuurlijk ook goed voor de golfbanen.'



}