Joost Luiten in de GolfSixes met vriendin Melanie als caddie
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten stijgt een plaats op de wereldranglijst

8 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is op de wereldranglijst één plaats gestegen, van de 73ste naar de 72ste plek.

Joost Luiten speelde afgelopen weekend in de GolfSixes, een toernooi voor tweetallen dat niet meetelt voor de wereldranglijst, maar op de nieuwe world ranking is hij toch een plaats gestegen.

Dustin Johnson, de nummer 1 van de wereld, kwam afgelopen week weer in actie, voor het eerst sinds hij moest afzeggen voor de Masters omdat hij van de trap was gevallen. De Amerikaan werd gedeeld tweede in het Wells Fargo Championship en verstevigde zijn koppositie op de wereldranglijst.

Het Wells Fargo Championship werd gewonnen door de Amerikaan Brian Harman. Hij is op de wereldranglijst van de 93ste naar de 52ste plaats gestegen.

Robbie van West werd vorige week gedeeld vierde in de XTEC Pro Golf Tour by Czech One, een wedstrijd van de Pro Golf Tour. Van West klom op de wereldranglijst van de 704de naar de 649ste plaats.

• 895 (885) Maarten Bosch

*Johannes Veerman heeft de Amerikaanse en Nederlandse nationaliteit, lees hier meer.

De beste Belgen:

• 25 (25) Thomas Pieters
  • 156 (154) Nicolas Colsaerts
  • 202 (201) Thomas Detry

Vrouwen

De Koreaanse Sei Young Kim won zondag het Citibanamex Lorena Ochoa Match Play. In de finale versloeg ze de Thaise Ariya Jutanugarn. Op de wereldranglijst is Kim van de 12de naar de achtste plaats gestegen en Jutanugarn van plek 3 naar 2.