Loading the player...
Hoogtepunten dag 2 van het BMW International Open
Bron: Ziggo Sport

Luiten valt terug in München

23 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Met een tweede ronde in 73 (+1) slagen in het BMW International Open is Joost Luiten van de derde naar de 18de plaats gezakt. Een topnotering voor de Nederlander is nog steeds mogelijk, want het gat met de leiders bedraagt halverwege het toernooi niet meer dan vier slagen.

Op dag twee had Luiten flink meer slagen nodig dan een dag eerder op GC München Eichenried. Het verschil tussen de 66 (-6) van donderdag en de 73 (+1) op vrijdag werd op de greens gemaakt. 

'Ik speelde vandaag niet goed, maar ook niet heel slecht', zei Luiten. 'De kansen die ik kreeg op birdie wist ik helaas niet te benutten. Je moet de putts die je niet holet echt dicht bij de hole laten eindigen om niet in de problemen te komen. Als je dat niet doet hou je een paar testers over, en die kun je op deze greens niet allemaal holen. Gister vielen de putts wel, vandaag had ik 32 putts nodig en dat is gewoon te veel.

"Ik had natuurlijk liever wat korter op de leiders gestaan, maar het gat met de top is zeker niet onoverbrugbaar. Morgen er vol tegenaan en de aansluiting zoeken', aldus de Bleiswijker, die vrijdag niet verder kwam dan een birdie en twee bogeys voor een totaal van -5 en een gedeeld 18de plaats.

Luiten start zaterdag om 12:45 en speelt met Shiv Kapur.

Bekijk de hoogtepunten van dag 2 (Luiten vanaf 02:00) bovenaan dit bericht in de carrousel. Klik hier voor een uitgebreide reactie op joostluiten.nl.

Lagergren en Stalter op kop

Joakim Lagergren uit Zweden en Joel Stalter uit Frankrijk gaan aan de leiding met -9. Een groep van vijf spelers - onder wie Sergio Garcia, Henrik Stenson en de Belg Thomas Detry - volgt op -8. 

Waar Martin Kaymer voor eigen publiek op een slag de cut miste, haalde Rafa Cabrera Bello met een uitstekende up and down voor birdie op de laatste hole het weekend op een slag.

Leaderboard.

De creatieve up and down voor birdie van Rafa Cabrera Bello:

De niet zo fijne drop (en de reactie) van Kaymer op 18:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}