Loading the player...
De hoogtepunten uit de eerste ronde (-6) van Joost Luiten op donderdag.
Bron: Ziggo Sport

Luiten start uitstekend in München

22 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is het BMW International Open in Duitsland uitstekend begonnen. De Nederlander staat met een 66 (-6) naast Garcia en Olesen op de 3de plaats.

Luiten worstelde een aantal weken met zijn lange spel, maar liet twee weken terug in de laatste ronde van het Lyoness Open in Oostenrijk met een 66 al zien dat de vorm terugkeerde. Op donderdag op GC München Eichenried trok de Bleiswijker die lijn door. Dankzij acht birdies en twee bogeys tekende Luiten voor een 66 (-6) en een plaats in de top-3 van het klassement. Met name het slot van de op hole 10 gestarte Nederlander was sterk: vijf birdies op de laatste zes holes. 

'Mijn eerste negen holes - ik startte vandaag op 10 - waren ook goed, maar niet zo strak als de tweede negen', reageerde Luiten vanuit Duitsland. 'Op de tweede negen begon het namelijk echt te lopen, raakte ik veel fairways en creëerde ik veel kansen. Helaas maak ik een drieputt voor bogey op hole 2, maar verder maak ik weinig fouten en zet ik er genoeg birdies tegenover.'

'Met de driver gaat het van de tee ook veel beter', zei de professional over het vertrouwen bij de slagen van de tee. 'Het scheelt enorm dat je niet direct achter de feiten aanloopt en vanaf de fairway kan aanvallen. In Oostenrijk voelde de swing niet eens zo slecht, maar vertrouwde ik het nog niet helemaal. Goed spelen in een oefenronde is leuk, maar uiteindelijk haal je alleen vertrouwen uit goed wedstrijdrondes. Daarom is het lekker dat ik vandaag merk dat ik de bal beter begin te raken en weer wat vertrouwen krijg. Als de putter ook warm begint te worden, zoals vandaag op mijn tweede negen, kan dat mooie scores opleveren', aldus Luiten die in 2011 derde werd op Golfclub München Eichenried. 

Klik hier voor een uitgebreide reactie op joostluiten.nl.

Ormsby leidt met -8

Wade Ormsby speelde foutloos op dag 1 en staat met -8 alleen op de eerste plaats. Thomas Detry staat alleen tweede dankzij een 65 (-7). De jonge Belg (24) maakte zes birdies, een eagle en een bogey. Thorbjorn Olesen en Sergio Garcia kwamen op de eerste dag net als Luiten tot 66 slagen en delen met de Nederlander de derde plaats. Toppers als Henrik Stenson en Tommy Fleetwood staan er met -5 ook zeer goed voor. Een prachtig leaderboard dus na de eerste dag van het BMW International Open. 

Leaderboard.

Hoogtepunten ronde Joost Luiten van Ziggo Sport:

Loading the player...

Hoogtepunten ronde 1 van Ziggo Sport:

Loading the player...

De stand vroeg op de dag:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Publiekstrekker Sergio Garcia - vorige week 21ste in het US Open - is ook in vorm:

}