Peter Melching en Lars Keunen gingen woensdag in de eerste ronde van het matchplayschema van het Brits Amateur onderuit.
Beeld: Golfsupport.nl

Melching en Keunen uitgeschakeld in Brits Amateur

21 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Op woensdag zijn de twee Nederlanders die de strokeplaykwalificatie van de 122de editie van het Brits Amateur Kampioenschap met succes hadden doorlopen - Peter Melching en Lars Keunen - in de eerste ronde van het matchplayschema uitgeschakeld.

In het enorme deelnemersveld (288 deelnemers) op de banen van Royal St. George's en Prince's plaatsten Melching (67-71=-4, T-19) en Keunen (70-70=-2, T-37) zich knap voor het matchplaydeel van de amateur-major die in het verleden is gewonnen door Rolf Muntz en Reinier Saxton.

Melching, een speler van Oranje, werd op Royal St. George's met 4&2 opzij gezet door Stuart Grehan uit Ierland. Keunen ging in de eerste ronde op woensdag met 1 hole onderuit tegen Harrisson Endycott uit Australië. 

De overige drie Nederlanders in het veld - Vince van Veen (+2), Pierre Junior Verlaar (+3) en Philip Bootsma (+5) - slaagden er niet om plaatsing (64 plus ties) af te dwingen.

Matchplayschema.

Eindstand strokeplay kwalificatie.

Korte impressie van de 1ste ronde:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een fijne manier om je wedstrijd te winnen: een hole-in-one op de 3de extra hole ...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}