Paul Casey op Erin Hills
Beeld: Getty Images

Casey, Harman, Fleetwood en Koepka aan kop

17 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Halverwege het US Open op Erin Hills wordt de eerste plaats gedeeld door Paul Casey, Tommy Fleetwood, Brian Harman en Brooks Koepka.

Paul Casey was na een ronde 66 (-6) op donderdag tweede. Op vrijdag ging de Engelsman rond in 71 slagen en met een totaal van -7 is de oud-KLM Open-winnaar gedeeld eerste. De Engelsman Tommy Fleetwood en de Amerikanen Brian Harman en Brooks Koepka lieten vrijdag een ronde 70 noteren.

De Amerikaan Rickie Fowler, de leider na de eerste ronde op de baan in Wisconsin, maakte vrijdag 73 en is met -6 totaal gedeeld vijfde. Hij deelt die plaats met zijn landgenoten Jamie Lovemark en J.B. Holmes. 

Helaas voor de fans heeft een groot aantal topspelers de cut gemist, onder wie de spelers in de top 3 van de wereldranglijst. De cut kwam te liggen op +1 en Dustin Johnson stond na 36 holes op +4, Rory McIlory op +5 en Jason Day op +10. Het is voor het eerst sinds het bestaan van de wereldranglijst (1986) dat de gehele top 3 van de wereld het weekend van een major mist.

Johnson won het US Open van 2016 op Oakmont. De Amerikaan miste de cut met 75 en 73 slagen. De Noord-Ier McIlroy, een maand afwezig vanwege een rugblessure, ging rond in 78 en 71 slagen. De Australiër Day miste de cut met 79 en 75 slagen. 

Andere topspelers die cut misten: Justin Rose, Adam Scott, Henrik Stenson, Bubba Watson en Jon Rahm. Ook de Belg Thomas Pieters (76-71) is er in het weekend niet meer bij. 

De Japanner Hideki Matsuyama haalde wel de cut, dankzij de laagste ronde van de dag (65). Hij is gedeeld achtste. Masters-kampioen Sergio Garcia is gedeeld 19de, samen met onder anderen Martin Kaymer en Bernd Wiesberger. 

Leaderboard. Tv: Ziggo Sport Golf, zaterdag van 19:00 - 02:00 en zondag van 19:00 - 02:30.

NOS.nl: Bondscoach Maarten Lafeber over het US Open.

Bekijk een samenvatting van Fox Sports in de player boven dit artikel. Hieronder is een samenvatting van de USGA te bekijken.