Guus Hiddink samen met legende Tom Watson

Rondje met Luiten op 'bucketlist' Guus Hiddink

16 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Guus Hiddink is golfer én captain van het Nederlandse team in de ING Private Banking Golfweek 2017 (7-9 juli). Een Par-5 in vragen met de succesvolle voetbaltrainer.

Het meest memorabele rondje golf ooit?

“Dat was met José Maria Olazabal, tijdens de pro-am van het Dutch Open. Ik denk net een jaar voordat Maarten Lafeber op de Hilversumsche won. Ik had natuurlijk een Spaanse achtergrond als trainer en was daarom bij hem in de flight gezet. Iedere Spanjaard houdt van voetbal. Hij dus ook. We hebben lekker geklets maar ik was vooral onder de indruk van zijn approches naar de vlag. Een heel sympathieke en toegankelijke man ook. Dat vind ik exemplarisch voor golfers trouwens.”

Welk onderdeel van het spel behoeft de meeste oefening?

“Ik zou mijn putten nog wel willen verbeteren. Ik putt niet slecht, krijg de bal  acht van de tien keer wel redelijk bij de vlag, maar dan gebeurt het nog te vaak dat die puttjes van anderhalf tot een meter misgaan.”

Met wie zou je nog een keer willen golfen?

“Met Joost Luiten. Vaak wordt Tiger Woods genoemd bij een vraag als deze. Ik volg Joost als speler. Je ziet aan hem dat hij niet snel tevreden is. Dan loopt-ie met een nors gezicht rond. Ik herken daarin wel iets van de drang om nog beter te worden.”

Zijn er parallellen tussen golf en voetbal?

“Als trainer gebruikte ik vaak een golfer als voorbeeld. In een team van elf spelers kan er altijd wel één niet willen, kunnen of durven. Maar een golfer staat er alleen voor, die wordt met elk foutje geconfronteerd. Er is geen herkansing. Ik heb vaak op trainingen ook geprobeerd  om voetballers in die rol van individuele sporter te zetten, zodat ze meer bewust werden van hoe belangrijk hun eigen prestatie was.”

Gaat Nederland in de Legends Trophy van Europa winnen?

“Het zal er bloedfanatiek aan toegaan. We gaan voor de overwinning maar ik ken een aantal spelers van team Europa. Karembeu heeft bij Real Madrid onder mij gespeeld. Voor hem wordt dit ook niet alleen een potje voor de gezelligheid. Het zou mooi zijn als we op Prise d’eau een Ryder Cup-sfeertje kunnen creëren. Golf vermengd met een voetbalsfeertje, ik hoop dat de bezoekers daar voor kunnen zorgen.”

Lees het hele verhaal met Guus Hiddink in GOLF.NL Weekly 6.

Voor meer informatie: inggolfweek.nl