Rickie Fowler: 65 slagen
Beeld: Getty Images

Fowler aan kop in US Open, Casey 2de

16 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Rickie Fowler is de leider na de eerste ronde van het US Open op Erin Hills. Paul Casey en Xander Schauffele volgen de leider op één slag.

Er werd erg laag gescoord maar ook erg hoog in de eerste ronde op de baan in de staat Wisconsin. De 28-jarige Amerikaan Rickie Fowler, die nog geen major heeft gewonnen, gaat aan kop met 65 slagen (-7). Maar Dustin Johnson staat na 18 holes op drie boven par en Rory McIlroy is zes over.

Fowler heeft met zijn ronde 65 (een evenaring van de laagste score op de eerste dag van een US Open) één slag voorsprong op de 39-jarige Engelsman Paul Casey en de Amerikaan Xander Schauffele. Op de vierde plaats, met -5, staan Tommy Fleetwood, Brian Harman en Brooks Koepka, 

Er zijn 44 spelers onder par. Dat is een record voor een eerste ronde van het US Open en heeft te maken met regen in de afgelopen dagen waardoor de baan relatief zacht is. Maar veel van de topspelers hadden donderdag grote moeite met Erin Hills die voor het eerst gastheer is van een major.

Jason Day ging mede door twee triple bogeys rond in 79 slagen. Hij is gedeeld 151ste van de 156 spelers. 

Rory McIlroy is gedeeld 143ste na een ronde 78. McIlroy zei van tevoren dat kritiek op de hoge rough op Erin Hills niet terecht was, omdat de fairways breed zijn. Maar de Noord-Ier kreeg zelf te maken met het hoge gras op de baan. 'Mijn timing was niet goed en ik denk dat ik vanaf de tiende geen fairway heb geraakt', zei McIlroy. 'Je kunt deze baan niet spelen als je vanaf de tee niet in positie komt.' 

Dustin Johnson (75 slagen) is gedeeld 102de en Henrik Stenson is met 74 slagen gedeeld 82ste. Jordan Spieth maakte 73 en is gedeeld 61ste.

Leaderboard. Tv: Ziggo Sport Golf, donderdag en vrijdag van 19:00 - 03:00, zaterdag van 19:00 - 02:00 en zondag van 19:00 - 02:30.

Bekijk een samenvatting van Fox Sports in de player boven dit artikel. Hieronder is een samenvatting van de USGA te bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.





}