Forza FootGolf & Martina!

13 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Footgolf is niet het golf dat je kunt spelen wanneer je je clubs bent vergeten. Nee, FootGolf is een serieuze sport aan het worden, als dat het nog niet is.

En nog mooier: de oorsprong (2009) ligt in Nederland. Sinds 2012 is er ook een internationale bond, de Federation for International FootGolf met meer dan veertig aangesloten landen.

Op Spaarnwoude werd afgelopen weekeinde een groot internationaal toernooi gehouden, de FootGolf Capital Cup, een van de majors op de World Tour en misschien wel het grootste FootGolf-toernooi ter wereld. Met footgolfers uit alle windhoeken en zelfs Japan. Nederland doet internationaal ook aardig mee, maar de grote bekers in het individuele klassement gingen naar Frankrijk en Italië. Vooral de Italiaanse Martina Quintarelli (foto) imponeerde. Ze is de Messi onder de footgolfers. Zonder clubs dus, maar begeerd door alle (footgolf)clubs ... 

Wie eens wil kennismaken met FootGolf moet vooral een bezoek brengen aan de ING Private Banking Golfweek (7-9 juli) op Prise d’eau (Tilburg). Daar is FootGolf een van de side events.

Kijk voor meer informatie over de sport hier. 


Lees meer over

Banen Fun Inspiratie