Welke golfer komt in de buurt van tennisser Nadal?

12 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Elke maandag blikken we terug op een opvallend moment uit het weekeinde. Vandaag: welke golfer kan zich meten met tennisser Rafael Nadal?

Rafael Nadal – geen onaardige golfer trouwens – bereikte zondag een fantastische mijlpaal. Hij won voor de tiende keer Roland Garros, een van de vier Grand Slams in tennis.

In golf hebben we de majors. Als we de prestatie van Nadal spiegelen aan die van een golfer, komt Jack Nicklaus qua aantal enigszins in de buurt. Hij won in zijn carrière de Masters zes keer. En dan laten we even buiten beschouwing wat moeilijker is uiteraard. Want dat blijft toch een beetje appels met peren vergelijken en we willen allesbehalve afbreuk doen aan een van die prestaties.

Nog wel een ander feitje: Nadal schreef het toernooi in Parijs tien keer op zijn naam in de periode 2005-2017. Nicklaus won tussen 1963 en 1986 zes keer op Augusta.

Natuurlijk zijn er meer golfers die hetzelfde toernooi meerdere malen hebben gewonnen. Op de PGA Tour is en blijft Tiger Woods wat dat betreft bijna ongeëvenaard. Hij won zowel de Arnold Palmer Invitational (2000-2013) als het WGC Bridgestone Invitational acht keer! Daarnaast was hij in nog twee andere toernooien op de PGA Tour zeven keer de beste. De enige golfer die– in een grijs verleden – daar aan kon tippen was wijlen Sam Snead, die tussen 1938 en 1965 acht keer het Greater Greensboro Open won.

Sinds de invoering van de European Tour zoals we die nu kennen (1972) is Ernie Els een opvallende speler die in deze opsomming thuishoort. Hij won tussen 1994 en 2007 zeven keer het World Match Play op Wentworth.

Ook leuk om te melden: De Belg Flory van Donck won het KLM Open (toen nog Dutch Open) tussen 1936 en 1953 vijf keer en dat deed niemand hem na. Onze Joost Luiten staat nu op twee en hij heeft nog wat jaartjes te gaan. 

}