Joost Luiten
Joost Luiten in de derde ronde
Beeld: Golfsupport.nl

Van der Vaart 15de, Luiten 30ste

10 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Goede ronden van Joost Luiten en Jurrian van der Vaart op dag drie van het Lyoness Open. Ze gingen zaterdag rond in 70 slagen (-2).

Joost Luiten was na twee ronden gedeeld 40ste. Na een 73 en 72 had Joost Luiten op dag drie van het Lyoness Open maar 70 slagen nodig. Na 54 holes is hij gedeeld 30ste.

Hij begon met een eagle-3 op de par-5 eerste hole van Diamond CC. Op de eerste negen moest de Bleiswijker twee bogeys noteren maar op de tweede negen maakte hij twee birdies. 'Ik heb vandaag goed weten te scoren maar de bal niet super geslagen', zei Luiten. 'Door mijn short game en het putten heb ik het bij elkaar gehouden.'

'Op 17 sloeg ik een goede drive, maar ik had nog 180 meter over in de wind. Met een ijzer-3 sloeg ik de bal op 1,5 meter, birdie. Dat soort ballen als op 17 heb ik te weinig geslagen de laatste dagen!' (Lees meer op joostluiten.nl.)

Jurrian van der Vaart, 31 en even oud als Luiten, klom op dag drie van de gedeeld 24ste naar de gedeelde 15de plaats. Hij ging na een 72 en 71 rond in 70 slagen: twee birdies, op de par-5 eerste en par-4 tiende, en verder op elke hole een par. 

'Een saaie ronde, zo hebben we ze graag!' zei Van der Vaart over zijn derde ronde. 'Mijn korte putts zijn sterk verbeterd, een aanpassing van mijn stand en grip hebben daarbij geholpen. Maar bij putts van buiten de 5 meter gaat het nog niet zo lekker. Maar ik blijf geduldig.'

Voor Challenge Tour-speler Van der Vaart is deze wedstrijd een uitstapje naar de European Tour. Op de Challenge Tour Rankings is hij nummer 126 na vijf wedstrijden (35ste in de Swiss Challenge, 47ste in de Turkish Airlines Challenge en drie gemiste cuts). 'Het is hier smaller op de European Tour en ik merk dat mijn goede lange spel hier meer wordt beloond', zei Van der Vaart vrijdag al over het verschil tussen de Challenge en European Tour. 'De baan is erg leuk', zei Van der Vaart zaterdag. 'Ik ben geen fan van de gemaakte vijvertjes hier, maar je wordt er wel door gedwongen om recht te slaan.'

Team Jurrian op Twitter volgde Van der Vaart zaterdag op de voet. Zondag zal er weer getweet worden: 'Mijn vriendin en haar vader zijn er, zij vormen deze week Team Jurrian', aldus Van der Vaart.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Reinier Saxton miste vrijdag met +14 (79-79) ruimschoots de cut, die op +2 lag. 

Aguilar

Felipe Aguilar begon dag drie als leider en de Chileen gaat nog steeds aan kop. Door een ronde 72 is hij op negen onder par blijven staan. Die spelers delen de tweede plaats met -7: Johan Carlsson, Dylan Fritteli en Sepp Straka.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Andere wedstrijden

8 - 11 juni PGA Tour: FedEx St. Jude Classic: Leaderboard.

8 - 11 juni Challenge Tour: KPMG Trophy (met Michael Kraaij, Lars Buijs, Wil Besseling, Maarten Lafeber, Daan Huizing en Darius van Driel): Leaderboard.

8 - 10 juni Alps Tour (met Bernard Geelkerken, Max Albertus, Rowin Caron en Lars van Meijel): Leaderboard.

9 - 11 juni LET Access Series: Evli Ladies Finnish Open (met Joyce Chong): Leaderboard.

8 - 10 juni NGF: NK Strokeplay: Leaderboard.

9 - 11 juni St Andrews Links Trophy (met Roelof Koopmans): Leaderboard.


}