Met de camper naast de tee

9 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Ben jij een van de 100.000 camperaars die Nederland telt? En hou je van golf? Dan ligt het voor de hand om de camper eens pal naast de baan zetten.

Het is eigenlijk zo logisch als wat: met je camper op de golfbaan staan. De omgeving is mooi, het restaurant en de bar op steenworp afstand, de handdoeken liggen klaar in de kleedkamer, de douches zijn warm én je kunt, als je naar buiten stapt, meteen golf spelen. Bovendien zijn er vaak wandel- en fietsroutes in de buurt voor als je een dagje niet wil golfen. Wat wil je nog meer? Dat heeft een aantal golfbanen ook bedacht. Inmiddels zijn er een stuk of tien tot vijftien officiële camperlocaties bij Nederlandse golfbanen (check deze via campercontact.com).

Voorbeelden zijn IJsselweide in Gouda, Landgoed Bleijenbeek in Limburg en vier clubs in Drenthe (Semslanden, Hooge Graven, De Gelpenberg en De Drentsche G&CC). Deze laatste vier clubs werken samen (onder meer via de Drentse Greenfeecarroussel) en hebben een vierdaags camperaartoernooi in de planning staan. Van 31 juli tot 4 augustus is er elke dag op een andere baan een wedstrijd en de deelnemers overnachten (vanzelfsprekend) in hun eigen camper naast de verschillende banen. 

Voor de kosten hoef je het sowieso niet te laten. Op bijvoorbeeld Bleijenbeek kost een overnachting 10 euro en daar komt nog 2,50 euro stroom bij per 24 uur.

En ben je toe aan een buitenlands camperavontuur? Dan rij je gewoon door naar Duitsland, België of verder in Europa waar je op prachtige golfplekken kunt staan. In de meeste Europese landen mag je je camper neerzetten waar je wilt, dus ook bij golfbanen. In Nederland zijn er striktere regels en moet voor elke plek een vergunning worden aangevraagd. 

Heb jij ervaring met je camper op Nederlandse of buitenlandse golfbanen? Laat het ons weten via Twitter, Facebook of e-mail.


Lees meer over

Reizen