Joost Luiten in de Nordea Masters
Joost Luiten in de Nordea Masters
Beeld: Getty Images

Luiten mist de cut in Zweden

2 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft de cut gemist in de Nordea Masters in Zweden.

Joost Luiten had vrijdag een goede ronde nodig op Barsebäck G&CC in Malmö omdat hij het toernooi begonnen was met 77 slagen (+4). De eerste elf holes ging het goed (twee birdies, negen keer par) maar op de par-5 12de maakte de 31-jarige Nederlander een dubbele bogey. De Bleiswijker eindigde vrijdag op 73 slagen en dat was drie slagen te veel om de cut te halen.

'Het hoort bij het leven als een professional, de cut missen, maar leuk is het niet', zei Luiten. 

Hij speelde dit seizoen tien wedstrijden en miste tot vandaag nog geen cut. Zijn slechtste resultaat tot deze week was een gedeelde 31ste plaats in het Volvo China Open.

'Het was te wijten aan mijn spel van de tee, ik raakte deze twee dagen te weinig fairways', aldus Luiten. 'Op een lange baan als deze, Barsebäck, ruim 7.000 yards, kun je dan niet aanvallend spelen. Tot en met hole 11 ging het nog behoorlijk goed, twee birdies en negen pars, maar ik maakte een double op de makkelijkste hole van de baan, de par-5 12de, door een verkeerde keuze te maken. Op de tweede negen heb ik geen putt meer geholed en op een gegeven moment zijn de holes op. Het lukte dus vandaag helaas niet om de ronde van gisteren recht te zetten.'

Oud-Ryder Cup-speler Jamie Donaldson uit Wales gaat met -8 (69-69) aan de leiding. Hij heeft twee slagen voorsprong op de Italiaan Renato Paratore. 

De topspelers uit Zweden, Henrik Stenson en Alex Noren, staan met -1 op de 25ste plaats. Daar staat de Belg Nicolas Colsaerts ook. Landgenoot Thomas Detry miste de cut.

Leaderboard.

Beelden van dag twee van Ziggo:

Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}