Een 77 (+4) voor Joost Luiten op de eerste dag van de Nordea Masters in Zweden.
Beeld: Getty Images

Slechte start Luiten in Zweden

1 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Nordea Masters niet goed begonnen. De Nederlander noteerde op donderdag zes bogeys en twee birdies voor een 77 (+4) en een 112de plaats.

Vroeg op de dag op Barsebäck G&CC in Malmö werd al duidelijk dat de 31-jarige Nederlandse professional op vrijdag een lage ronde nodig heeft om de cut te gaan halen in Zweden.

Vorige week op Wentworth werd Luiten gedeeld 24ste en gaf de Nederlander aan dat zijn lange slagen ondermaats waren. Dat lek is een week later nog niet boven bij de Bleiswijker.

'Net zoals vorige week op Wentworth moet het echt beter van de tee', zei Luiten na afloop. 'Op dit soort banen - smal en lang - kom je er niet mee weg als je fairways mist en mag je blij zijn als je met een par van de green afloopt. Er stond veel wind in de ochtend en ik raak in totaal maar drie fairways vandaag. Normaal gesproken is mijn lange spel juist mijn kracht maar vandaag sloeg ik alles naar links de rommel in. Ik houd het nog goed bij elkaar met één over par na 13 holes. Dat ik dan eindig met drie bogeys op de laatste vier holes is wel echt jammer en achteraf zeker niet nodig. De gifbeker moest denk ik even helemaal leeg.' 

'Als ik vanaf de tee weer mijn normale niveau haal kan ik weer wat aanvallender spelen en morgen een goede score maken', aldus Joost Luiten (klik hier voor een uitgebreide reactie op joostluiten.nl), die dit jaar nog geen cut heeft gemist, maar ook nog niet hoger eindigde dan een 13de plaats (Trophee Hassan II). 

Paratore (-5) leidt

Renato Paratore was al vroeg de leider in Malmö. De Italiaan noteerde twee bogeys, vijf birdies en een eagle voor een ronde 68 (-5). Later op de dag kwam de Engelsman Max Orrin daar bij omdat hij ook voor een 68 (-5) tekende . De Welshmen Jamie Donaldson en Bradley Dredge volgen op de tweede plaats met -4. De grote publiekstrekkers Henrik Stenson (par) en Alex Noren (+2) zorgden (nog) niet voor vuurwerk. 

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}