Kamperen op The Open

Kamperen op The Open

19 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Vorig jaar op Royal Troon kon het voor het eerst: kamperen op The Open. Dit jaar op Royal Birkdale is het ook weer mogelijk om het oudste major te beleven in een tentje. GOLF.NL nam een kijkje.

Bekijk de video in de player boven dit artikel.

Het bezoeken van een major of een Ryder Cup is - laten we eerlijk zijn - geen goedkope aangelegenheid. Zeker als je jong bent geef je je geld liever uit aan iets anders dan een peperdure accommodatie op loopafstand van de baan. De R&A wilde dat daar verandering in kwam zodat het voor de golffan die niet zo veel luxe nodig heeft betaalbaar blijft.

Wat kost het?

Jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud met een Junior Ticket voor The Open mogen gratis kamperen op Victoria Park, de locatie bij Royal Birkdale waar dit jaar de camping is opgebouwd. Ben je ouder, dan kost een plekje 40 pond per persoon per nacht. Voor dat bedrag hoef je alleen een slaapzak en een kussen mee te nemen. De rest is geregeld. 

In 5 minuten op de baan

Vervoer van de camping naar de baan is geregeld want de gratis bussen waarmee je binnen 5 minuten bij de hoofdingang bent rijden af en aan. Voor de vrijdag en zaterdag van The Open op Royal Birkdale zijn er al geen tenten meer vrij. Genoeg reden voor GOLF.NL om even een kijkje te gaan nemen bij The Open Camping Village.

}