Rafa Cabrera-Bello
Rafa Cabrera-Bello, winnaar van het Schots Open, en zijn vriendin nemen een selfie
Beeld: Getty Images

Rafa Cabrera-Bello nr 17 op wereldranglijst, Luiten 80ste

17 juli 2017 Redactie GOLF.NL
De Spanjaard Rafa Cabrera-Bello is na zijn overwinning in het Schots Open nummer 17 op de wereldranglijst. Joost Luiten zakte net als vorige week twee plaatsen en is nu 80ste.

Rafa Cabrera-Bello won afgelopen zondag na een play-off het Schots Open, een toernooi van de Rolex Series met 7 miljoen euro prijzengeld. Op de wereldranglijst is de Spanjaard gestegen van de 31ste naar de 17de plaats. Hij heeft nog nooit zo hoog gestaan op de lijst.

Joost Luiten deed niet mee aan het laatste toernooi van de European Tour voor het Brits Open. De Nederlander is nu nummer 80 op de wereldranglijst. Deze week speelt hij het Brits Open waar veel punten voor de wereldranglijst zijn te verdienen.

In de Race to Dubai is Luiten ook gezakt, van de 43ste naar de 50ste plaats. Rafa Cabrera-Bello is nummer vier op de jaarranglijst van de European Tour. Bekijk hieronder beelden van de slotronde van het Scottish Open.

Loading the player...

Het laatste toernooi voor het Brits Open van de PGA Tour, de John Deere Classic, is gewonnen door Bryson DeChambeau. De Amerikaan is op de wereldranglijst gestegen van de 144ste naar de 81ste plaats. Bovendien veroverde hij met zijn zege een plaats in het Brits Open dat aanstaande donderdag begint. De hoogtepunten van de vierde ronde van de John Deere Classic:

Tiger Woods is weer uit de top 1000 gevallen. De geblesseerde Amerikaan is nu nummer 1005.

Daan Huizing werd afgelopen week gedeeld zevende in de Italian Challenge (lees hier meer). De Nederlander boekte winst op de jaarranglijst van de Challenge Tour (van de 104de naar de 60ste plaats) en op de wereldranglijst (van plaats 672 naar 611).