Golf Travel bags
Beeld: STEEF FLEUR

Traveltip: stuur je golfspullen vooruit

14 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Zie je er tegenop om je golfspullen mee te slepen het vliegtuig in? Stuur dan je golftas vooraf naar je bestemming zodat die klaarstaat als je aankomt. Travel light.

Je kent het vast: je vliegt naar een zonnige bestemming met prachtige golfbanen in de omgeving en het liefst wil je met je eigen set spelen. Dus, de clubs moeten mee. Je koopt een speciale travel bag die ervoor moet zorgen dat de stokken niet beschadigd raken bij de bagage-afhandeling en je sleept die, naast al je andere koffers, achter je aan het vliegveld op. Verre van comfortabel.

Licht op reis

Er is een oplossing: stuur je bagage alvast vooruit via een gespecialiseerd verzendbedrijf, zoals Travel Light. (Overigens bieden grote logistieke bedrijven als DHL en UPS ook dergelijke diensten.) Het ligt eraan wat de luchtvaartmaatschappij rekent voor extra bagage maar het hoeft vaak niet heel veel duurder te zijn. Voorbeeld: Bij Travel Light verzend je een golftas van maximaal 20 kilo voor 104 euro naar Portugal en weer terug, bij het relatief goedkope Transavia betaal je voor 20 kilo 70 euro. En het verschil wordt nog kleiner als je ook je gewone koffer meestuurt.

Het zal wennen zijn, je (golf)koffer een aantal dagen van tevoren inpakken en opgehaald te zien worden, maar mensen die je voorgingen zijn er doorgaans tevreden over, zo blijkt uit de reviews bij Travel Light.

Kijk op de site van Travel Light voor meer informatie en meest gestelde vragen

In het geval je toch je golftas wilt/moet meenemen het vliegtuig in, lees dan de volgende tips

Lees meer over

Reizen