Jon Rahm won op Portstewart het Iers Open
Beeld: Golfsupport.nl

Rahm van 11 naar 8 op wereldranglijst, Luiten 78ste

10 juli 2017 Redactie GOLF.NL
De Spanjaard Jon Rahm staat na zijn overwinning in het Iers Open in de top 10 van de wereldranglijst. Joost Luiten is gezakt van de 76ste naar de 78ste plaats.

Jon Rahm won zondag op overtuigende wijze het Iers Open (lees hier meer). Dankzij zijn eerste grote zege op de European Tour is de Spanjaard op de wereldranglijst gestegen van de 11de naar de achtste plaats. Zo hoog heeft hij in zijn 22-jarige leven nog niet gestaan.

Joost Luiten werd gedeeld 54ste in het toernooi van de Rolex Series in Noord-Ierland. De Nederlander was nummer 76 op de wereldranglijst en is nu 78ste. In de Race to Dubai is Luiten ook gezakt, van de 40ste naar de 43ste plaats. Rahm is nummer drie op de jaarranglijst van de European Tour.

Bekijk hier beelden van Ziggo Golf van de slotdag van het Iers Open:

Loading the player...

In Amerika won Xander Schauffele zondag The Greenbrier Classic, een wedstrijd van de PGA Tour. De Amerikaan is op de wereldranglijst gestegen van de 159ste naar de 82ste plaats.

Reinier Saxton speelde afgelopen week een goed toernooi; de Nederlander werd in de Prague Golf Challenge gedeeld elfde. Saxton is op de wereldranglijst gestegen van de 780ste naar de 696ste plaats.

Dylan Boshart is zo'n 90 plaatsen gestegen na een gedeelde derde plaats in het Sparkassen Open, een wedstrijd van de Pro Golf Tour. Robbie van West werd achtste in die wedstrijd. De winnaar maakte 59 in het toernooi: