John Rahm grijpt met twee eagles op zondag zijn eerste zege op de PGA Tour.
Bron: YouTube PGA Tour

Rahm op spectaculaire wijze naar eerste zege

30 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Onthoud de naam Jon Rahm. De 22-jarige Spanjaard - en voormalig nummer 1 van de wereld bij de amateurs - won met twee eagles op de zes laatste holes het Farmers Insurance Open op de PGA Tour.

Het is de eerste zege van Jon Rahm. Nog nooit was er een jongere kampioen van het toernooi op Torrey Pines. 

In de laatste ronde hadden niet minder dan negen verschillende spelers op een bepaald moment de (gedeelde) leiding in handen. Niemand kon echter op tegen de eindsprint van de longhitter Rahm.  De eagle op de 18de - een putt vanaf de fringe van zo'n 18 meter - was genoeg voor een ruime marge van drie slagen op Charles Howell III en CT Pan uit Zuid-Korea. Keegan Bradley, Justin Rose, Pat Perez, Patrick Rodgers en Tony Finau deelden de vierde plaats. 

Alle vier de wedstrijden in 2017 op de PGA Tour zijn nu gewonnen door twintigers (twee keer Thomas, Swafford en nu Rahm).  

'Ik denk dat hij meer is dan gewoon een goede jonge speler', zei Phil Mickelson, wiens broer (Tim Mickelson) lange tijd de coach was en nu manager is van Rahm. 'Ik denk dat hij een van de besten is van de wereld', klonken de mooie woorden van Mickelson over de jonge Spanjaard.

Met deze zege mag Rahm naar de Masters en dringt hij de top-50 van de wereldranglijst binnen. 

Leaderboard.

Bekijk de hoogtepunten van de laatste ronde van het Farmers Insurance Open in de carrousel bovenaan dit bericht.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}