Joost Luiten start de Qatar Masters met een 71 (-1).
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten opent Qatar Masters met 71

26 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is de Qatar Masters begonnen met een 71 (-1). De Nederlander noteerde twee birdies en een bogey op Doha Golf Club en staat daarmee gedeeld 65ste in het klassement.

Met een vroege starttijd speelde Joost Luiten op donderdagochtend in goede scoringscondities. De wind - de belangrijkste verdedigingslinie van Doha GC - was in tegenstelling tot woensdag de spelers iets beter gezind.

Luiten begon zijn eerste ronde van de 20ste editie van dit toernooi dan ook goed, met birdie. Op de 12de - Luiten startte zijn ronde op 10 - moest deze slag worden ingeleverd met bogey. Parren op 13 tot en met 18 betekende een doorkomst in level par. 

Na een birdie op zijn tiende hole won Luiten geen slagen meer om nog lager te gaan. De 31-jarige vijfvoudig European Tour winnaar tekende voor een 71 (-1). Met die score staat hij 65ste en precies op de voorlopige cutline. De voorspelling is dat de wind op vrijdag in Doha zal gaan toenemen. Om de cut te halen zal Luiten zijn spel naar een hoger niveau moeten tillen, zo gaf hij aan na de eerste ronde.

'Ik speelde echt slecht vandaag, miste heel veel fairways. Er stond niet of nauwelijks wind, dan is het op deze baan prijsschieten want de wind is de enige echte verdediging. Daarom was ik ook heel ontevreden met -1. Ik raakte nog wel flink wat greens, maar de putter is nog steeds een beetje in de winterslaap. De greens hier zijn ook een stuk langzamer dan in Abu Dhabi vorige week, daar had ik ook moeite mee, ik liet veel putts te kort. Alles bij elkaar gewoon slecht, morgen moet het echt een stuk beter.' 

Dredge leider na 18 holes

De winnaar van de Q School eind 2016, Nathan Kimsey, stond even bovenaan met -6, maar zag in het clubhuis dat Bradley Dredge nog twee slagen minder nodig had. De Welshman staat met -8 alleen bovenaan. De Fin Mikko Korhonen volgt op -7.  

Graeme McDowell begint zijn seizoen in Qatar en tekende voor een keurige 66 (-6). De Belg Thomas Detry staat er ook goed bij met -5.

Tommy Fleetwood, de winnaar van het Abu Dhabi HSBC Championship van vorige week, tekende voor een 73 (+1). Branden Grace, de winnaar van de afgelopen twee edities, is er deze week niet bij, wegens een operatie die zijn vriendin moet ondergaan. 

De andere Nederlander naast Luiten in het veld, Pierre Verlaar Jr, maakte donderdag zijn debuut op de European Tour. De 19-jarige speler van The Dutch kwam met vijf bogeys tot een 77 (+5). De talentvolle amateur, die zijn deelname dankt aan zijn zege in het Qatar Amateur, staat in de achterhoede van het veld. 

De Qatar Masters werd in 2000 door Rolf Muntz gewonnen.

Leaderboard.

Beelden van dag 1 van Ziggo:

Loading the player...


Bekijk hier een voorbeschouwing van Joost Luiten:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

30 slagen voor GMac op de eerste negen:

Een briljante bal van Thomas Detry uit de woestijn van Doha GC:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}