Maak de Koningsmatch!

25 januari 2017 NGF
Op vrijdag 21 april 2017 vinden de Koningsspelen plaats. In 2016 deden maar liefst 1,2 miljoen kinderen afkomstig van bijna 6.000 scholen mee. Met de Koningsmatch van de Koningsspelen krijgen sportverenigingen en basisscholen op een simpele manier de kans om met elkaar in contact te komen en zo elkaar te ondersteunen bij het organiseren van sportactiviteiten op deze feestelijke dag. De NGF ondersteunt dit initiatief door golfclubs aan te moedigen deze kans, met behulp van RAAK!, met beide handen te grijpen!

De Koningsmatch: een sportieve en feestelijke match

Meer dan 50% van de basisscholen heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een clinic van een sportvereniging op de Koningssportdag. Golfverenigingen die een clinic willen geven, kunnen zich aanmelden via de website van de Koningsspelen. Basisscholen kunnen vervolgens in de database van de Koningsspelen eenvoudig zien welke verenigingen in hun buurt meedoen. Met één klik kan de basisschool een ‘match’ maken. Het is vervolgens aan de golfvereniging en de school om er samen een geweldige, sportieve dag van te maken op de 21e april.

Samen sterk

In grote steden en enthousiaste gemeenten worden de Koningsspelen ook vaak groots aangepakt (bijvoorbeeld: Amsterdam, Leiden, Harderwijk, Gouda). Op een centraal punt in de stad of in het grote sportpark van de gemeente wordt dan gezamenlijk afgetrapt met 'het Koningslied' van Kinderen voor Kinderen en vormen alle verenigingen een centrale sportdag met zéker 2.000 deelnemende kinderen. Het is aan te raden om via de combinatiefunctionaris of uw contacten bij de gemeente te bekijken of het centraal georganiseerd wordt en hoe u als golfvereniging of -baan kunt bijdragen aan de dag.
Onder de deelnemende golfverenigingen verloot de NGF de komst van SPOT

De NGF ondersteunt de Koningsspelen en haar leden

De NGF ondersteunt de organisatie van de Koningsspelen met het leggen van de contacten, maar we zijn er uiteraard ook voor onze leden.  Is er hulp nodig met de organisatie? Aarzel niet om contact op te nemen. Én onder de deelnemende golfverenigingen verloot de NGF de komst van SPOT (de mascotte van RAAK!) naar de kindersportdag om de kinderen extra te vermaken. 


Meer informatie: Eefje Kievits (eefje.kievits@ngf.nl).

Lees meer over

Jeugd Raak