Een rondje golf terwijl de koningin van het Verenigd Koninkrijk toekijkt. Een goed idee volgens Donald Trump.
Beeld: Getty Images

Trump wil golfen terwijl de Queen toekijkt

24 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Er zit een golfer in het Witte Huis, zijn naam is Donald J. Trump. En als het aan de nieuwe Amerikaanse president ligt, mag iedereen - inclusief Queen Elizabeth II - weten hoe goed hij is.

Deze week zal Theresa May, de premier van het Verenigd Koninkrijk, het eerste buitenlandse bezoek brengen aan het Witte Huis. Nu blijkt dat President Trump al bezig is met zijn eigen bezoek aan het Verenigd Koninkrijk later dit jaar. 

President Ronald Reagan reed paard met Elizabeth II op Windsor Castle in 1982 en Trump heeft iets soortgelijks in gedachte. Volgens de Britse krant The Telegraph wil Trump namelijk dat Queen Elizabeth toekijkt terwijl hij golf speelt. De nieuwe president heeft Balmoral Castle (eigendom van de Royal Family) op het oog als baan om de Queen zijn golfkwaliteiten te laten zien. De onderhandelingen zijn - volgens niet bevestigde berichten uit het Witte Huis - nog gaande en het is natuurlijk nog maar de vraag of de Queen akkoord gaat met dit opvallende voorstel. 

In oktober 2016 – een maand voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen - ging GOLF.NL naar Aberdeen, Schotland voor een inspectie van Trump Golf Links International. 'Trump' stelde niet teleur. Bekijk de video:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees hier het volledige reisverslag van GOLF.NL op Trump International. 

Trump is zeker niet de eerste fervente golfer in het Witte Huis. Zo speelde zijn voorganger in het Witte Huis, Barack Obama, tijdens zijn termijn van acht jaar 306 rondjes golf. Klik hier voor meer over golf en het Witte Huis

Tiger Woods speelde voor de kerstdagen al golf met de nieuwe president, natuurlijk op een golfbaan van Trump.

Het gerenommeerde Amerikaanse golfblad Golf Digest 'vierde' de inauguratie met de volgende cover:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}