Een 72 (level par) voor Joost Luiten in de eerste ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship.
Beeld: Getty Images

Luiten begint nieuw seizoen met ronde level par

19 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is zijn eerste ronde van een nieuw seizoen op de European Tour begonnen met een ronde level par. De nummer 15 van de Order of Merit in 2016 liet in de eerste ronde van het Abu Dhabi HSBC Championship twee birdies en twee bogeys noteren en staat daarmee 75ste.

De Nederlander begon zijn eerste wedstrijdronde van 2017 op de 10de hole en kwam dankzij twee birdies door in 34 (-2) slagen. 

Op zijn tweede negen holes van Abu Dhabi Golf Club wist de 31-jarige Bleiswijker geen slagen meer te winnen en noteerde Luiten ook zijn eerste bogey - op de lange par-4 (428 meter) vijfde hole. Ook op de laatste hole - de par-4 negende - moest de nummer 59 van de wereld een vijf opschrijven. Met een ronde level par staat Luiten voorlopig rond de 50ste plaats. Veel spelers zijn nog niet klaar met de eerste ronde of moeten nog starten.

Winterslaap

Luiten zelf was duidelijk met zijn verklaring voor de teleurstellende ronde op een van zijn favoriete banen. 'De putter moet nog uit zijn winterslaap komen', zei hij vanuit Abu Dhabi. 'Ik speelde eigenlijk heel solide, maar door op de eerste veertien holes de birdiekansen - die ik genoeg kreeg - niet te benutten stond ik slechts -2 na dertien holes. Voor mijn gevoel speelde ik echt beter dan een 72, maar ik heb mezelf gewoon niet weten te belonen op de greens. Hopelijk is de putter morgen wel scherp', aldus Luiten. (Klik hier voor een uitgebreide reactie op de website van Joost Luiten.)

Iceman op kop

Voorlopig gaat Henrik Stenson met -8 (64) aan de leiding. De Zweed zei in een persconferentie eerder deze week nog dat hij in de winterstop niet zo veel heeft kunnen oefenen, maar daar valt tot nu toe dus nog weinig van te merken. 'Iceman' eindigde vorig jaar op de derde plaats in dit toernooi.

Martin Kaymer - met drie overwinningen in dit toernooi ook geen vreemde op Abu Dhabi Golf Club - deelt met Kiradech Aphibarnrat, Oliver Fisher en Marc Warren de tweede plaats op -6. Publiekstrekker Dustin Johnson en titelverdediger Rickie Fowler gingen net als Joost Luiten rond in 72 slagen. Thomas Pieters had een slag meer nodig en staat gedeeld 95ste. 

Leaderboard

Bekijk hier een voorbeschouwing van Joost Luiten:

Leider Henrik Stenson eindigt zijn ronde met een birdie:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een reactie van Stenson na de eerste ronde:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}