Rory McIlroy zorgde weer voor het nodige vuurwerk op Glendower GC.
Beeld: Golfsupport.nl

McIlroy blijft in achtervolging

14 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Rory McIlroy begint zondag aan de laatste ronde van het BMW SA Open met een achterstand van drie slagen op leider Graeme Storm.

Ondanks een bogey op de laatste hole (drive rechts in de rough) start de nummer 2 van de wereld zondag in de laatste flight. Het hoogtepunt in de ronde van de Noord-Ier kwam op de zevende hole waar hij vanaf ongeveer 140 meter een eagle-2 liet noteren met een prachtige bal over de vlag die terug de hole in spinde (zie de video onder dit bericht). McIlroy gaf op vrijdag voor de tweede ronde nog aan last te hebben van zijn rug, maar daar was op zaterdag weinig van te zien. 

Graeme Storm hield op zijn beurt knap de touwtjes in handen met een totaal van -17 dankzij een derde ronde 67 (-5) - dezelfde score als McIlroy. Net als op dag twee maakte Storm, die voor het laatst won in 2007 (Open de France), geen enkele bogey. 

Jbe Kruger en Jordan L Smith, de winnaar van de Order of Merit van de Challenge Tour 2016, staan op de derde plaats met -13. 

Er werd zaterdag goed gescoord op Glendower Golf Club en dat bewees Edoardo Molinari, die als een raket omhoog schoot dankzij een 63 (-9). De Italiaan (-12) staat samen met onder anderen Peter Uihlein en Romain Langasque op de vijfde plaats.

Zuiderbuur Thomas Detry steeg een aantal plaatsen met een 69 en staat met -4 op de 43ste plaats.

Door het slechte weer starten de leiders op zondag al om 08:40. Ziggo Sport Golf zendt de laatste ronde live uit.

Leaderboard.
Starttijden.

McIlroy's spectaculaire eagle op de 7de:

Een houten-5 van, waarom ook niet, bijna 300 meter:

Reactie McIlroy op derde ronde:

}