Rody Haije
Beeld: Golfsupport.nl

Haije en Horters 28ste in Copa Andalucía

12 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Rody Haije en Martijn Horters zijn met een gedeelde 28ste plaats als beste Nederlanders geëindigd in de Copa Andalucía.

Rody Haije begon het toernooi op Real Club de Golf Guadalmina goed en de 22-jarige amateur van de Goyer eindigde goed: 69-83-76-72 (+12). Op de slotdag klom hij van de 40ste naar de 28ste plaats.

Martijn Horters (20, Goyer) begon de vierde ronde als gedeeld 29ste en klom met een ronde 75 op donderdag nog één plaats in het klassement.

Jim de Heij werd gedeeld 32ste. Davey Posius miste de cut (de top-50 na 54 holes).

De Zweed Marcus Svensson heeft het kampioenschap gewonnen met een totaal van zeven onder par. Bij de vrouwen won Ivon Reijers uit Barcelona.

Eindstand mannen. Eindstand vrouwen (Atalaya G&CC). Het 72-holes kampioenschap telde mee voor de World Amateur Golf Ranking. Meer informatie: rfga.org.