Een laatste terugblik op 2016 met meesterinterviewer Billy.
Bron: YouTube European Tour

Wie speelt waar? Week 2

10 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.

12 - 15 januari, European Tour: BMW SA Open hosted by City of Ekurhuleni, Glendower GC, Gauteng, Zuid-Afrika. Prijzengeld: 15.000.000 ZAR.

Rory McIlroy is de grote publiekstrekker als de European Tour 2017 begint in Zuid-Afrika met het BMW SA Open, het oudste nationale kampioenschap van het land. Gastheer Ernie Els deed een beroep op de Noord-Ier om het het vijfde major voor de Zuid-Afrikanen extra glans te geven, en McIlroy luisterde.   

Ook op de startlijst: Sir Nick Faldo. De zesvoudig majorwinnnaar is naar Zuid-Afrika afgereisd om jeugdgolf te promoten. Net als gastheer Ernie Els heeft Faldo met zijn Faldo Series een mooi circuit op poten gezet om de volgende helden van de golfsport voort te brengen. Tegenwoordig zijn er, verspreid over meer dan 30 landen, zo'n 40 Faldo Series toernooien per jaar.

Verliezend Ryder Cup captain Darren Clarke speelt nu hij weer tijd heeft ook mee op Glendower Golf Club. De parkbaan in Johannesburg is voor de zevende keer sinds 1989 gastheer van het toernooi. 

Terug naar McIlroy. Er is veel te doen over de clubs die hij na het vertrek van Nike uit de golfclubmarkt zal gaan gebruiken. Op de pro-am zei hij hierover: 'Wat er in de tas zit kan elke week veranderen. Ik probeer deze clubs deze week en wissel misschien van clubs gedurende het jaar.' (Klik hier voor meer informatie over McIlroy's equipment.) 

In een  recent interview doet de nummer 2 van de wereld, die niet voor de lol naar Zuid-Afrika is gekomen ('Ik wil winnen') een boekje open over verschillende onderwerpen. Zo licht hij nog eens toe waarom hij de Olympische Spelen liet schieten en zegt hij ook interessante dingen over Tiger Woods, die zijn Nike stalgenoot midden in de nacht vanuit de sportschool stoort met tekstberichtjes. Klik hier voor het interview met Paul Kimmage.

Tv: Ziggo Sport Golf, te beginnen op donderdag om 13:00 uur.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

12 - 15 januari, PGA Tour: Sony Open in Hawaii, Waialae CC, Honolulu, Hawaii, Verenigde Staten. Prijzengeld: 6.000.000 dollar.

De mannen van de PGA Tour blijven nog even in het paradijs voor het Sony Open op Hawaii op Waialae CC, Honolulu. Het veld is wat sterker dan de afgelopen jaren. Jordan Spieth, Hideki Matsuyama, Jimmy Walker (winnaar op Waialae in 2014 en 2015)  en Tournament of Champions winnaar Justin Thomas zijn op Hawaii gebleven en gaan de strijd aan met onder anderen Justin Rose, Sjoren Kjeldsen en Paul Casey. Geen slecht veld dus. Titelverdediger is Fabian Gomez die vorig jaar Brandt Snedeker in een play-off te slim af was. 

Tv: Ziggo Sport Golf, te beginnen op donderdag van 00.00 tot 04.00 uur.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Copa Andalucia

Jim de Heij, Davey Porsius, Rody Haije en Martijn Horters spelen van 9 t/m 12 januari de Copa Andalucia op Real Club de Golf Guadalmina in Spanje. Klik hier voor een verslag van dag 1. 

Leaderboard

Verder in 2017

Wanneer staan de eerstvolgende toernooien van de andere tours op het programma?

Ladies European Tour:         nog niet bekend
LPGA: Bahamas LPGA Classic         26 t/m 29 januari 2017
Challenge Tour: nog niet bekend
Pro Golf Tour: Red Sea Egyptian Challenge 17 t/m 19 januari 2017
Alps Tour:  Ein Bay Open                 14 t/m 16 februari 2017

}