Thomas Pieters
Thomas Pieters in de eerste ronde
Beeld: Getty Images

Saunders aan kop in LA, Pieters 51ste

17 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Sam Saunders is met zeven onder par (64) de leider na de eerste ronde van het Genesis Open. De Belg Thomas Pieters is gedeeld 51ste. Vanwege vertraging door mist moeten 48 spelers hun eerste ronde nog afmaken.

De Amerikaan Sam Saunders, een kleinzoon van Arnold Palmer die een wildcard heeft gekregen voor het toernooi van de PGA Tour, maakte zeven birdies op Riviera Country Club bij Los Angeles.

Dustin Johnson is met twee slagen meer gedeeld tweede, ook al werd de Amerikaan op de eerste green gestoken door een bij. Padraig Harrington en Phil Mickelson zijn twee van twaalf spelers die met 67 slagen op de zevende plaats staan.

Jordan Spieth, die vorige week de Pebble Beach Pro-Am won, heeft 16 holes gespeeld en staat met -2 voorlopig gedeeld dertigste. Justin Rose en Paul Casey staan met 69 slagen ook op de dertigste plaats. Jason Day kwam ook niet verder dan 16 holes en is gedeeld 74ste na de eerste dag.

Oud-KLM Open-kampioen Thomas Pieters maakte zijn ronde wel af: 71 slagen, met een double bogey en drie birdies. De Belg wil dit seizoen afwisselend op de PGA Tour en European Tour gaan spelen.

Er wordt slecht weer verwacht op vrijdag dus het is de vraag of iedereen na twee dagen 36 holes achter de rug zal hebben. Het toernooi wordt live uitgezonden door Ziggo Golf.

Leaderboard.

Beelden van de eerste ronde:Hideki Matsuyama kijkt alsof hij de green mist maar raakt de vlag:


Lees meer over

PGA Tour