Brett Rumford
Brett Rumford
Beeld: Getty Images

Rumford en Foster aan kop, Veerman derde

16 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Na de eerste dag van het ISPS HANDA World Super 6 in Perth gaan twee man aan kop: de Australiƫr Brett Rumford en de Engelsman Mark Foster.

De twee leiders gingen rond in 66 slagen (-6) op de baan van Lake Karrinyup CC. 

De derde plaats (67) wordt gedeeld door tien spelers, onder wie de Amerikaanse Nederlander Johannes Veerman die vorige week in het Maybank Championship gedeeld 12de werd. Louis Oosthuizen staat met -3 op de gedeelde 24ste plaats. De Belg Thomas Detry is na een ronde 71 gedeeld 56ste.

Het ISPS Handa World Super 6 Perth is een ander toernooi dan anders: eerst strokeplay, dan matchplay. Na 36 holes is er een standaard cut (beste 65 + ties) en na 54 holes is er nog een cut. De beste 24 spelers gaan door naar de vierde ronde. Bij een gedeelde 24ste plaats wordt er een play-off gespeeld voor de laatste plaats.

In de vierde en laatste ronde is de spelvorm matchplay. In de knock-out fase zijn de beste acht spelers direct geplaatst voor de tweede ronde. Lees meer in 'Wie speelt waar?'

Op de eerste twee dagen strijden 156 spelers om de cut te halen: 60 spelers van de European Tour, 30 van de Asian Tour en 60 van de Tour of Australasia. 

Leaderboard.

Video eerste ronde op europeantour.com.

De spelvorm:


Reacties van de leiders:

Overstekende kangoeroes:

ISPS Handa Women's Australian Open 

Op Royal Adelaide Golf Club wordt het ISPS Handa Women's Australian Open gespeeld. De Australische Katherine Kirk is na een ronde 65 de leider.

Michelle Wie is gedeeld 17de en Lydia Ko gedeeld 25ste.

Leaderboard.

Samenvatting eerste ronde: