Lars van Meijel.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Meijel op koers op Alps Tour, Boshart leidt op Pro Golf Tour

15 februari 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse golfers die deze week in actie komen, laten van zich horen. Lars van Meijel wist zijn goede start van dinsdag in het Ein Bay Open (Alps Tour) op woensdag een goed vervolg te geven. Met een tweede ronde 69 (-3) staat de Nederlandse professional met een totaal van -10 na 36 holes gedeeld tweede. Op de Pro Golf Tour gaat Dylan Boshart na een openingsronde 65 (-7) aan de leiding.

Alps Tour

Lars van Meijel maakt deze week zijn debuut op de Alps Tour. De 22-jarige Nederlander werd eind vorig jaar professional. Hij sneuvelde in de Qualifying School voor de European Tour, maar verzekerde zichzelf vrij eenvoudig van een kaart voor de Alps Tour. 

In de eerste ronde noteerde Van Meijel een bogey en zeven birdies. In ronde twee stonden er drie bogeys en zes birdies op zijn kaart. 

Rowin Caron, die met een 66 (-6) op dinsdag ook een goede start kende, bleef op dag twee op de baan van Sokhna GC ook onder par en tekende voor een 71 (-1). Met een totaal van -7 staat hij in de top-10 en op vijf slagen van de leider. 

Max Albertus was al eerder binnen en tekende voor een 72. Zijn totaal van -3 (T25) was genoeg voor het halen van de cut (-2) en het spelen van de laatste 18 holes op donderdag. 

Het Ein Bay Open op Sokhna GC in Egypte is het eerste toernooi van een nieuw Alps Tour seizoen. De top-5 van de Order of Merit aan het einde van het jaar verdient een kaart voor de Challenge Tour.

Leaderboard

Een interview met Van Meijel:

Dylan Boshart (-7) leidt op Pro Golf Tour

Ook op de Pro Golf Tour, net als de Alps Tour een divisie onder de Challenge Tour waarin eveneens de top-5 aan het eind van seizoen wordt beloond met promotie, is het seizoen hervat. Het Casa Green Open in Marokko is het vierde toernooi van het seizoen. 

Dylan Boshart deed het het beste van de acht Nederlanders in het veld. De 26-jarige speler noteerde woensdag zeven birdies voor een 65 (-7) en gaat daarmee aan de leiding.

Vorige week won Robbie van West zijn eerste toernooi op dit circuit en de speler van The Dutch lijkt nog steeds in vorm. Na de eerste dag staat de Nederlander samen met landgenoot Lars Buijs met -5 gedeeld zesde. Robin Kind en Michael Kraaij staan met -3 gedeeld 17de.  

Net als op Alps Tour gaan de toernooien van de Pro Golf Tour over 54 holes en is er een cut na 36 holes.

Leaderboard.

Lees meer over

Alps Tour Pro Golf Tour