Lexi Thompson gaat de strijd aan met de mannen
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 49

5 december 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

7-10 European Tour, Joburg Open, Randpark GC, Johannesburg. Prijzengeld: € 1.000.000 Leaderboard

6-9 Ladies European Tour, Omega Dubai Ladies Classic, Emirates GC, Dubai. Prijzengeld € 426.000 Leaderboard

8-10 PGA Tour, QBE Shootout , Tiburón GC,  Naples,  Florida. Prijzengeld: $ 3.300.000 Leaderboard

7 – 10 European Tour, Sunshine Tour en Asian Tour, Joburg Open, Randpark GC, Johannesburg. Prijzengeld: € 1.000.000

Het laatste toernooi dit jaar op de European Tour. En het is met een miljoen euro prijzengeld een ‘kleintje’. Groot daarentegen is het deelnemersveld want er wordt gespeeld op twee banen van de Randpark GC die luisteren naar fraaie namen:  Firethorn en Bushwillow. Na de cut wordt er alleen nog op Firethorn gespeeld.

De enige echt grote naam in het veld is Louis Oosthuizen. De winnaar van The Open in 2010 zal om het jaar met een overwinning af te sluiten in ieder geval moeten afrekenen met Dylan Frittelli, zijn landgenoot die zondag op Mauritius zijn tweede zege boekte op de European Tour. De vraag is wel of Frittelli nog scherp is, want de 27-jarige Zuid-Afrikaan speelt voor de zesde week op rij. 

De bescheiden Nederlandse inbreng komt van Johannes Veerman die een Nederlandse vader heeft maar speelt voor Amerika, het geboorteland van zijn moeder. Het seizoen 2018 van de European Tour gaat na het Joburg Open weer verder op donderdag 11 januari met het Zuid-Afrikaans Open. Joost Luiten keert een week later terug op de Tour in Abu Dhabi. 

Leaderboard

Televisie: Ziggo Sport Golf. Do en vr 9:30-11:30 uur en 13:00-15:00 uur. Za en zo 10:30-15:00 uur.

6 – 9 Ladies European Tour, Omega Dubai Ladies Classic, Emirates GC, Dubai. Prijzengeld € 426.000

Ook voor de Ladies European Tour staat deze week het laatste toernooi van het jaar op het programma. De Omega Dubai Ladies Classic is het slottoernooi van het circuit. 

Anne van Dam is vanuit Florida naar Dubai gevlogen. Hopelijk is de teleurstelling over het missen van een kaart voor de LPGA Tour niet al te groot en kan de 22-jarige Arnhemse het seizoen mooi besluiten. Van Dam staat op een keurige negende plaats op de jaarranglijst met € 81.759 prijzengeld verdiend in twaalf toernooien. De Engelse Georgia Hall gaat aan kop en blijft dat ook want met € 363.464 is ze niet meer te achterhalen. De baan van de Emirates GC is een bekende want de mannen van de European Tour komen hier al sinds 1989.

Televisie: wo t/m za live via het YouTube-kanaal van de LET.

Leaderboard

8-10 PGA Tour, QBE Shootout , Tiburón GC,  Naples,  Florida. Prijzengeld: $ 3.300.000 

Een toernooi voor tweetallen dat niet meetelt voor de rankings maar wel garant staat voor leuk en spectaculair golf want er kan heel aanvallend gespeeld worden in deze Shootout met Greg Norman als gastheer. Net als vorig jaar neemt Lexi Thompson, nummer vier van de wereld, het op tegen de mannen en ze vormt een koppel met longhitter Tony Finau.

Televisie: Ziggo Sport Golf. vr en za 19:30 – 22:30 zo 19:00 – 22:00.

Leaderboard

Lees meer over

European Tour Anne van Dam