Anne van Dam op dag drie
Bron: Ladies European Tour

Van Dam behoudt de leiding

8 december 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam gaat nog steeds aan de leiding in de Omega Dubai Ladies Classic, het slottoernooi van de Ladies European Tour in 2017. Op de derde dag ging ze rond in 70 slagen, twee onder par.

De 22-jarige Nederlandse begon de derde dag (vrijdag) als leider met tien onder par. Na birdies op hole 2 en 3 leek het een herhaling van dag twee te worden (een ronde 65), maar na de derde hole vielen de birdieputts niet meer. 

Van Dam maakte op hole 8 van de Emirates Golf Club een bogey en daarna uitsluitend par, tot de achttiende. Op de par-5 achttiende maakte ze wel birdie, net als in de eerste en tweede ronde. 

'Vandaag begon ik echt goed maar daarna, op de eerste negen, waren mijn teeshots minder goed', zei Van Dam. 'Op de back nine speelde ik veel beter van de tee maar ik had de hele dag wat moeite met kortere slagen. Het is een prima ronde.' 

De Amerikaanse Angel Yin, de eerste twee dagen flightgenoot van Van Dam, steeg met een ronde 65 naar de tweede plaats. De twee kunnen het goed met elkaar vinden. Van Dam: 'Ze vindt me zo leuk dat ze er vandaag met een superronde voor gezorgd heeft dat we morgen samen spelen!' Yin, nog maar 19 jaar oud, is een Solheim Cup-speelster.

Van Dam heeft met -12 na 54 holes twee slagen voorsprong op Yin. Pernilla Lindberg uit Zweden is na een ronde 66 ook gedeeld tweede. Charley Hull maakte op vrijdag 67 waardoor de Engelse naar de gedeelde vierde plaats steeg. Landgenoot Laura Davies is na een ronde 66 gedeeld zesde.

Eén zege

Van Dam heeft tot nu toe één keer gewonnen op de Ladies European Tour: het Xiamen Open in China in 2016. Ze is nu nummer 9 op de Money List. Als ze na de slotronde op zaterdag in de top-5 van de Money List staat, mag ze in 2018 automatisch alle majors spelen. 

De Nederlandse wilde in 2018 op de LPGA Tour gaan spelen maar het lukte haar eerder deze maand niet om in de LPGA Qualifying School een kaart te veroveren voor het Amerikaanse circuit.

Het baanrecord op de Emirates Golf Club staat overigens op naam van landgenoot Dewi-Claire Schreefel: 63 slagen in 2013.

De Omega Ladies Dubai Classic is dagelijks live te zien via het YouTube-kanaal van de LET.

LeaderboardOrder of Merit.

Bekijk de hoogtepunten + interview met Anne van Dam:


Van Dam in de derde ronde:

Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LET