Anne van Dam wordt na haar uitstekende tweede ronde geïnterviewd door flightgenoot Angel Yin.
Bron: Ladies European Tour

Van Dam stevig aan kop in Dubai

7 december 2017 Redactie GOLF.NL
Dankzij een ijzersterke tweede ronde in 65 slagen (-7) steeg Anne van Dam naar de eerste plek in de Omega Dubai Ladies Classic, het slottoernooi van de Ladies European Tour.

Het toernooi in Dubai volgt op de grote teleurstelling die Van Dam te verwerken kreeg in Florida vorige week, waar ze na een uitstekend begin in de Finale Stage van de Q-school grieperig werd en een speelkaart voor de LPGA Tour misliep. 

In de Omega Ladies Dubai Classic lijkt de 22-jarige die tegenvaller van zich af te spelen. Na de eerste dag op de Emirates Golf Club stond ze met -3 al in de top-10. Vandaag volgde een bogeyvrije ronde in 65 slagen (-7), waarmee ze vroeg op de dag stevig de leiding pakte. Met een totaal van -10 na 36 holes staat ze twee slagen voor op Kelsey Macdonald uit Schotland. Georgia Hall, de nummer 1 van de Order of Merit, staat met -7 gedeeld 3de.

Van Dam is fysiek nog steeds niet in orde. 'Ik voelde me niet echt lekker vandaag maar het spel was wel heel goed. De baan ligt me, ik sla niet veel drivers maar als longhitter ben ik zeker in het voordeel.' Veel belangrijker was dat het putten, vorige week in de Q-School heel erg zwak, nu wel goed ging. 'Ik heb een andere putter in de tas gestopt deze week, even iets heel anders proberen, en dat lijkt erg goed uit te pakken.' 

In het slottoernooi van de Ladies European Tour staat nog veel op het spel. Bij een top-3 klassering kan ze in de Order of Merit nog een jump maken naar de top-5. Dat resultaat geeft haar in 2018 speelrecht in alle majors.

Lees hier het artikel 'Van Dam wil jaar goed afsluiten in Dubai' 

De Omega Ladies Dubai Classic is dagelijks live te zien via het YouTube-kanaal van de LET.

Leaderboard.

Order of Merit.

Bekijk hier een aantal slagen van Anne van Dam (vanaf 6:28)

Lees meer over

Anne van Dam Topgolf LET