Anne van Dam heeft met nog 36 holes te spelen een flink gat te overbruggen.
Beeld: Golfsupport.nl

Tourkaart LPGA ver weg voor Van Dam

1 december 2017 Redactie GOLF.NL
Met een achterstand van tien slagen op de nummer twintig - en nog maar 36 holes te spelen - zijn de kansen van Anne van Dam op LPGA Tour Q-School zo goed als verkeken.

De 22-jarige Arnhemse liet vrijdag een 75 (+3) noteren en staat met een totaal van +8 op de 106de plek in het klassement. 

Op de Jones Course, waar Van Dam op woensdag nog 68 slagen nodig had, stonden er twee dagen later na 18 holes een birdie, twee bogeys en een dubbel bogey op de kaart. 

Morgen (zaterdag) na de vierde ronde valt de cut en gaan de beste 70 speelsters plus ties door. Op dit moment staat de cut-line op +4 en heeft Van Dam morgen op de Hills Course een zeer goede vierde ronde nodig om ook de vijfde en laatste ronde te mogen spelen.  

Van Dam heeft dankzij haar deelname aan de Q School-finale al speelrecht voor de Symetra Tour, de eerste divisie in Amerika. 

De top 20 en een kaart voor de LPGA Tour is verder verwijderd: de nummer 20 staat op -2. 

Van Dam heeft hoe dan ook baat bij een zo goed mogelijk eindresultaat. Hoe hoger de Nederlandse eindigt, hoe beter haar status op de Symetra Tour van volgend jaar. Nummer 21 tot en met 45 (plus gedeeld 45ste) zullen gedeeltelijke speelrechten op de LPGA Tour winnen.

Nasa Hataoka uit Japan gaat na 54 holes aan de leiding met een totaal van -8. Georgia Hall, de Engelse nummer 41 van de wereld en Solheim Cup speelster, staat gedeeld 11de.

Leaderboard.

Lees meer over

Anne van Dam LPGA