Golfbaan Delfland
Golfbaan Delfland

Banen & clubs: Open dag op Delfland

15 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Actueel nieuws over banen en clubs.

Open dag op Delfland

Op zondag 27 augustus 2017 houdt Golfbaan Delfland in Schipluiden een open dag. Tussen 14 en 17 uur is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de golfbaan in Zuid-Holland aan de rand van Delft. Golfprofessionals geven diverse gratis kennismakingslessen en er worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud, beginnend of gevorderd. Informatie en aanmeldingen: delflandgolf.nl/opendag

Een week een auto als prijs op De Gelpenberg

De Drentse GC de Gelpenberg heeft de komende drie maanden een speciale prijs bij verschillende wedstrijden: gratis een weekje rijden in een nieuwe BMW. De prijs wordt beschikbaar gesteld door clubsponsor Dusseldorp BMW Hoogeveen. De prijswinnaar moet wel zelf de brandstof betalen. 

Een weekje een nieuwe BMW is deze week voor het eerst te winnen. Van vrijdag 11 tot en met zondag 12 augustus wordt de Scheperstaf/Wachthoornswedstrijd gespeeld. De beste speler in de Scheperstaf en de beste in de Wachthoorn winnen de prijs. Meer informatie op Facebook:

Edese 'Champion of the Green'

De Edese golfclub Papendal (EGC Papendal) heeft een Europese onderscheiding op zak. De European Golf Association (EGA) heeft de baan nabij het nationale sportcentrum Papendal in Arnhem uitverkoren tot 'July’s Champion of the Green'. EGC Papendal deelt deze onderscheiding in Nederland tot dusver met alleen de Koninklijke Haagsche.

De EGA is vol lof over de de wijze waarop EGC Papendal het begrip duurzaamheid in de praktijk brengt. Op alle onderdelen handelt de golfclub volgens de Europese golforganisatie volgens het principe: ‘Als je beweert een groene baan te hebben, dan moet je daarnaar ook handelen.'

Vorig jaar heeft de golfclub opnieuw het zogenoemde GEO-certificaat behaald. In 2011 gebeurde dat voor de eerste keer. GEO houdt in dat de golfclub baan en overige accommodaties zoals het clubhuis op een zo duurzaam mogelijke manier exploiteert.

In het juryrapport staat de EGA onder meer stil bij de bijzondere aandacht die op Papendal wordt geschonken aan de aandacht voor flora en fauna op de baan. Om de natuurlijke bestrijding van emelten en engerlingen te bevorderen zijn ruim 70 nestkasten opgehangen, waarin jaarlijks honderden spreeuwen voor nageslacht zorgen. Al drie jaar achtereen wordt de spreeuwenkolonie in het voorjaar nauwlettend gevolgd door onderzoekers van vogelorganisatie Sovon. Ook zijn de vogels voorwerp van onderzoek door een promovenda van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

GEO-voorzitter Jaap van Dorp van EGC Papendal ziet de EGA-onderscheiding als een belangrijke steun in de rug. Dankzij de hulp van enthousiaste leden – de club telt ongeveer 900 leden -  en de inzet van de greenkeepers van AHA de Man is de baan niet alleen groen, snel en afwisselend maar vooral ook duurzaam. 'Je bent per slot van rekening te gast in de natuur. Dan moet je je daarnaar ook gedragen', aldus Van Dorp.

Meer informatie: ega-golf.ch. De website van de Edese: edesegcpapendal.nl.

22ste Invitational op Duinzicht  

Golf Duinzicht organiseert elk jaar een toernooi voor pro's, het Duinzicht Invitational. De 27-holes wedstrijd wordt dit jaar gespeeld op maandag 21 augustus en er doen 54 pro’s mee die in Nederland les geven of als professional golfwedstrijden spelen. Onder de deelnemers zijn titelverdediger Darius van Driel en oud-winnaars John Woof, Inder van Weerelt, Gary Jack en Mark Reynolds. Ook Richard en Robin Kind, Xavier Ruiz Fonhof en Jan Dorrestein hebben zich aangemeld.

Alle pro’s spelen eerst 18 holes. De beste negen spelen daarna een finale van negen holes met als inzet de felbegeerde Invitational-wisseltrofee en geldprijzen.

Publiek is welkom. Meer informatie: golfduinzicht.nl.

Butler in Hotel The Duke

Op het terrein van golfbaan The Duke in Nistelrode (voorheen De Hooge Vorssel) verrijst een vijfsterren hotel, in dezelfde stijl als het clubhuis. Het Brabants Dagblad schrijft over het luxe hotel waarin alle kamers een open haard krijgen:

'Geen doorsnee receptie met een vriendelijke mevrouw of meneer die je de sleutels overhandigt. Wel een persoonlijk ontvangst van een butler. Dat wordt het concept van hotel The Duke in Nistelrode. Maar hoe het interieur precies wordt, dat is nog mysterieus.'

The Duke is een business club en het hotel met twintig luxe suites is vooral bedoeld voor leden en hun gasten. Er komt ook een conferentieruimte. Lees het artikel van het Brabants Dagblad op bd.nl.

'Met dit hotel willen we het concept van The Duke verbeteren voor members, leden en sponsoren', zei André van Heumen, commercieel manager bij The Duke, eerder in het Udens Weekblad

De golfbaan is eigendom van de familie Van Eerd, de eigenaars van Jumbo Supermarkten (en de golfwinkelketen Jumbo Golfwereld). Het oude clubhuis is al een tijdje niet meer. In een half jaar tijd (!) is een nieuw onderkomen gebouwd. Dit nieuwe clubhuis in de stijl van een Engels landhuis is in 2015 geopend. De kleedkamers zijn luxe en het restaurant heeft een vermelding in de gids Gault&Millau. Lees meer over The Duke in een recente baanbeoordeling.

Op Leadingcourses.com krijgt The Duke een 8,4.


Tips? Mail naar redactie@golf.nl. Klik hier voor de banen & clubs blog van juli 2017.