Mayka Hoogeboom
Mayka Hoogeboom
Beeld: Golfsupport.nl

Hoogeboom in kwartfinale British Girls uitgeschakeld

18 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Mayka Hoogeboom heeft een knappe prestatie geleverd in het Girls' British Open Amateur Championship. Pas in de kwartfinale op vrijdag is ze uitgeschakeld.

Mike Toorop, Henry Lai, Nordin van Tilburg, Timo Thans, Kiet van der Weele, Jerry Ji en Marnick Modder verschenen eerder deze week aan de start van het Boys Amateur Championship op The Nairn en Nairn Dunbar in Schotland, maar geen van allen haalde de matchplay-fase. Van der Weele en Moidder hadden één slag te veel om mogelijk in een play-off bij de beste 64 te eindigen. (Klik hier voor scores en uitslagen.)

Laura Holmey, Lizzy Peeters, Danielle Modder en Mayka Hoogeboom startten in het Girls' British Open Amateur Championship op Enville Golf Club en alleen Hoogeboom overleefde de strokeplay-kwalificatie; ze werd gedeeld 37ste. De amateur van de Noordwijkse won in de eerste ronde met 3&2 van de Zwitserse Chiara Tamburlini en versloeg daarna Valerie Clancey uit Ierland.  

Donderdagochtend in de achtste finale won ze op de 19de hole van Federica Torre uit Italië maar donderdagmiddag verloor ze met ruime cijfers van Paula Kirner uit Duitsland (7&5). 'Mayja heeft heel goed staan spelen,' zei coach Niels Kraay die Oranje begeleidde in Schotland, 'maar de koek was vanmiddag op.' Haar reactie op Facebook:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Uitslagen.

Nationaal Matchplay Kampioenschap voor jongens en meisjes

Felix van Dijk heeft op Het Rijk van Nunspeet het NK Matchplay voor jongens gewonnen. In de finale versloeg de amateur van Princenbosch Koen Kouwenaar van Best G&CC.

Bij de meisjes is Anouk Shier van de Haagsche kampioen geworden. Ze won in de finale van Romy Meekers van De Pan en in de halve finale versloeg ze Pasqualle Coffa die vorige week het NK Matchplay won. Meekers versloeg in de halve finale clubgenoot Zhen Bontan.

Uitslagen jongens / meisjes.

ProGolf Tour, Starnberg Open

In het Starnberg Open op Golfclub Starnberg in Duitsland was Dylan Boshart de beste Nederlander. Boshart werd gedeeld 12de. Maarten Bosch werd gedeeld 23ste en Fernand Osther 42st.

Eindstand.

LET Access Series: Bossey Ladies Championship

Joyce Chong miste eerder deze week de cut in het Bossey Ladies Championship op Country Club de Bossey in Frankrijk. Chong had één slag te veel om de slotronde te mogen spelen.

Eindstand.

Anouk Sohier en Felix van Dijk
Anouk Sohier en Felix van Dijk
}