Kevin Kisner
Kevin Kisner: 67, 67 en 72 slagen
Beeld: Golfsupport.nl

Kisner alleen aan kop in US PGA

13 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Kevin Kisner is de leider na de derde ronde van het PGA Championship op Quail Hollow.

Na 36 holes deelden Kevin Kisner en Hideki Matsuyama de leiding op Quail Hollow Club. Na een ronde 72 op zaterdag - er waren weinig lage scores - heeft de Amerikaan alleen de leiding met een totaal van zeven onder par. Kisner won tot nu toe twee toernooien op de PGA Tour.

De Japanner Matsuyama (73 slagen) en de Amerikaan Chris Stroud (71) delen de tweede plaats met -6. Matsuyama won vorige week zondag de Bridgestone Invitational.

Louis Oosthuizen en Justin Thomas volgen met -5. De Italiaan Francesco Molinari is de beste Europeaan; hij is met twee onder par gedeeld zevende. Ook Graham DeLaet is zevende. De Canadees maakte bijna een albatros (video hieronder). Aan het slot van zijn ronde maakte hij birdie-eagle-eagle-birdie-par-par.

Jason Day begon de derde dag veelbelovend maar maakte 77 en zakte naar de gedeelde 16de plaats. Day maakte een 8 op de 18de. Jordan Spieth is gedeeld 37ste en heeft dit jaar geen zich meer op de career grand slam. Rory McIlroy en Dustin Johnson zijn gedeeld 47ste.

Joost Luiten heeft op twee slagen de cut gemist.

Leaderboard. TV: live op Ziggo en op BBC Two. Klik hier voor live beelden van 'featured groups'.

Video's: Youtube.com/pgacom.

Bijna een albatros:

Een knappe gewaagde slag van Louis Oosthuizen:

De 8 van Day op 18:

Lees meer over

PGA Championship