Dutch Amateur Championship
Romy Meekers in het Dutch Amateur Championship
Beeld: Golfsupport.nl

Meekers en Prins eerste halverwege Dutch Amateur Championship

12 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers en Severiano Prins gaan aan de leiding na 36 holes in het Dutch Amateur Championship.

Pasqualle Coffa van de Eindhovensche verloor zaterdag met een ronde 76 (+4) de leiding. Ze is nu gedeeld tweede met level par over 36 holes. Zhen Bontan van De Pan is ook tweede na een ronde 71. Romy Meekers van De Pan is met -2 (70-72) de nieuwe leider. 

In de top 10, op de tiende plaats, staan nog twee Nederlandse speelsters, Chloë Schreurs en Carlijn de Graaff. De twee staan op +11 na twee ronden.

Er is nog van alles mogelijk in dit belangrijkste internationale amateurkampioenschap van Nederland want zondag staan er nog 36 holes op het programma. De cut is na 36 holes gevallen.

Bij de mannen is Seve Prins na 36 holes nog steeds de leider. Prins, van de Haagsche, ging rond in 67 slagen en bracht zijn totaal op elf onder par.

Maar Keunen, die op zijn eigen baan speelt, blijft met een ronde 67 in het kielzog van Prins. Hij is negen onder na 36 holes. Stan Kraai is na een ronde 66 derde, met -8 totaal.

Later meer.

Leaderboards. Voorbeschouwing. Meer informatie op dac.golf.

Pro Golf Tour

Fernand Osther was met een gedeelde 18de plaats de beste Nederlander in de Gut Bissenmoor Classic. Hij eindigde met +3 over 54 holes tien slagen achter de winnaar, Marco Iten uit Zwitserland.

Op de Order van Merit is Robbie van West met een zesde plaats de beste Nederlander. De volgende wedstrijd begint op 16 augustus.

Eindstand.

English Boys en Girls

Daniëlle Modder eindigde eerder deze week als gedeeld 15de in het English Girls' Under 16/U14 Open Amateur Championship op Blackmoor Golf Club. 

Eindstand.

In het English Boys' Under 14's om de Reid Trophy op Manchester Golf Club werd Benjamin Reuter gedeeld 21ste en Hidde van Breukelen gedeeld 68ste.

Eindstand.

Lees meer over

Amateurs