omawedstrijden golf
Deelnemers aan de finale van de omawedstrijden

Opa's en oma's spelen voor het goede doel

9 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Golfende grootvaders en -moeders hebben dit jaar weer gespeeld voor het goede doel.

Finale Old Grand-Dad wedstrijden

Op 7 augustus hebben 82 opa's meegedaan aan de 43ste nationale finale van de Old Grand-Dad-wedstrijden. De eindstrijd werd gespeeld op de baan van de Heemskerkse Golfclub.

Peter Boonstoppel van de Wassenaarse Golfclub Rozenstein mag zich de 'Best Golfende Grootvader van Nederland 2017' noemen. Tweede werd Leo Vermeer van De Hooge Rotterdamsche. Boonstoppel nam de titel over van Jef Michielsen van Golfclub Princenbosch. Hij ontving uit handen van Old Grand-Dad-voorzitter Helgert van Raamt de OGD Wisselbeker een een bronzen Grootvader-beeldje beschikbaar gesteld door Melis Gieterijen Tilburg.

Adrie Arts van de Noord-Nederlandse, spelend van handicap 11,8, won een kristallen karaf behorend bij de unieke Old Grand-Dad prijs voor het hoogste aantal stablefordpunten berekend van scratch, zonder handicapverrekening.

Dit jaar werden op Nederlandse clubs 115 voorronden en acht regiowedstrijden gespeeld. De golfclub Old Grand-Dad golfclub ontbeert een eigen baan, maar de aangesloten golfclubs faciliteren in roulatie de Old Grand-Dad golfwedstrijden.

De deelnemende grootvaders bekostigen de wedstrijden zelf en zamelen gedurende het jaar geld in voor goede doelen: instellingen en organisaties die kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid stellen meer aan sport, spel en beweging te doen, om zo hun bestaan wat plezieriger te maken. 

Jaarlijks wordt ruim 100.000 euro aan uiteenlopende projecten van deze instellingen geschonken. In 2016 doneerde Old Grand-Dad 143.470 euro aan 54 instellingen en organisaties voor onder andere het opknappen van buitenruimtes, speciale speeltoestellen, duo-driewielers, klimwanden, creatieve workshops, speciale zadels en til-liften. Sinds de oprichting in 1974 van Old Grand-Dad is in totaal 2.252.988 euro geschonken aan goede doelen. Een groot aantal golfclubs schonk dit jaar vouchers voor een loterij, waarvan de opbrengst ook gaat naar de goede doelen.

Meer informatie: oldgranddad.nl

Omawedstrijden

Bij de nationale omawedstrijden is dit jaar 6.000 euro ingezameld voor SOS Kinderdorpen. José Drissen van Breuninkhof won de finale op Golf4all Harderwijk. 

Voor meer informatie over de omawedstrijden op Nederlandse golfclubs, mail hw.soest@hotmail.com.