Joost Luiten.
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten speelt slechts zes holes in Shenzhen

21 april 2017 Redactie GOLF.NL
Zware regen en onweer waren spelbrekers op dag twee van het Shenzhen International.

De spelers die hun ronde van donderdag nog moesten afmaken waren net binnen, en het begon alweer te stormen op Genzon GC. Met een late starttijd kon Joost Luiten slechts zes holes spelen. Met +1 voor de dag - voor een totaal van level par - zakte de Nederlander naar de gedeeld 54ste plaats en zal hij zaterdagochtend vroeg (06:30 lokale tijd, 00:30 Nederlandse tijd) terug moeten komen om zijn tweede ronde af te maken.

'De zes holes die ik vandaag heb gespeeld, speelde ik in de regen', zei Luiten. 'De storm hing al in de lucht toen ik begon en ik speelde niet super. Ik creëerde lange birdiekansen van zes meter op 1, 2 en 3, maar die vielen niet. Ik maak een goede up-and-down op 4 voor par. Op de lastige 5de hole sloeg ik mijn ijzer-3 op de voorkant van de green, maar de vlag stond achterop en ik mis helaas een putt van twee meter voor par. Op 6 maak ik easy par en ik lig nu op hole 7 op de green voor birdie. Met deze putt, van ongeveer vier meter, gaan we morgenochtend weer verder', aldus Luiten op zijn website

Wiesberger stormt naar voren

Bernd Wiesberger wist tot 36 holes te komen op vrijdag en maakte handig gebruik van zijn uitstekende spel. De Oostenrijker maakte 's ochtends eerst zijn eerste ronde af - 67 (-5) - en deed er in de middag nog een schepje bovenop met een bogeyvrije 65 (-7). 

Zijn totaal van -12 is goed voor een voorsprong van vier slagen op Dylan Fritelli en Thorbjorn Olesen, die allebei twee keer 68 noteerden. De leider na 18 holes, Bubba Watson, speelde vijf holes, noteerde een birdie en staat samen met Gregory Bourdy en Richie Ramsay op -7.

Leaderboard.

Asian Tour: Veerman mist cut in Japan

Johannes Veerman heeft op de Asian Tour in het Panasonic Open in Japan niet de cut overleefd. De Amerikaanse Nederlander noteerde rondes in 72 en 71 slagen, en dat was een slag te veel om ook in het weekend in actie te kunnen komen.

Leaderboard.

Bij gebrek aan golf de 5 beste slagen van donderdag:

Lees meer over

Joost Luiten European Tour