Wil Besseling
Wil Besseling
Beeld: Golfsupport.nl

5 Nederlanders door in Belek

21 april 2017 Redactie GOLF.NL
Vijf van de zeven Nederlanders in de Turkish Airlines Challenge hebben de cut gehaald. Wil Besseling en Reinier Saxton staan er het beste voor na twee ronden op de baan van Gloria GC in Belek.

Er wordt laag gescoord op de baan in Turkije. Wil Besseling is met 69 en 67 slagen (-3 en -5) gedeeld 15de. Hij staat vijf slagen achter de leider, Tapio Pulkkanen uit Finland.

'Het was perfect weer om te scoren', zei Besseling. 'Dat de cut op -5 cut kwam, had ik ook weer niet verwacht maar duidelijk wordt er goed golf gespeeld. Ik speelde best aardig en had het in het midden van de ronde helemaal lopen (Besseling startte op 10 en maakte birdie op 16, 18, 1, 2, 3 en 4, red.). Helaas kon ik hem net niet afmaken, maar het is een goede uitgangspositie voor het weekend.'

Reinier Saxton maakte opnieuw 68 en staat net als Besseling op de 15de plaats.

Maarten Lafeber speelde ook een goede ronde (66 na een 71 een dag eerder) en hij is gedeeld 23ste, samen met onder anderen Lars van Meijel die 70-67 achter zijn naam heeft staan. Van Meijel speelt op de Alps Tour en won op dat circuit al een wedstrijd in februari. Hij kreeg via The Dutch Futures een startbewijs voor dit Challenge Tour toernooi, de tweede wedstrijd van het seizoen. 

Jurrian van der Vaart is met 70 en 69 slagen gedeeld 46ste. 

Darius van Driel miste de cut op de slag ondanks een sterke ronde 65 op vrijdag. Van Driel was na de eerste ronde (75, +3) gedeeld 129ste in het toernooi van de Challenge Tour. 

'Donderdag was een off-day en vandaag een on-day', zei Van Driel over zijn ronde 65, tien slagen beter dan een dag eerder. Van Driel startte vroeg op de dag en hoopte dat het net goed genoeg was om de cut te halen, maar dat was dus niet het geval. 

Daan Huizing miste met 73 en 71 (par) ruim de cut (-5). 

Leaderboard

Darius van Driel maakte acht birdies en een bogey maar miste net de cut:


De leider Tapio Pulkkanen in actie:


Beelden van de eerste ronde:

Lees meer over

Challenge Tour