Joost Luiten tijdens de eerste ronde van het Shenzhen International.
Beeld: Getty Images

Luiten opent onder par in Shenzhen

20 april 2017 Redactie GOLF.NL
Met een 71 (-1) in de door onweer geplaagde eerste ronde van het Shenzhen International is Joost Luiten het toernooi in China prima begonnen.

Veel spelers konden de eerste ronde op Genzon GC niet voltooien omdat het spel door onweer werd stilgelegd. Luiten had een vroege starttijd en met zijn (ochtend)ronde onder par - dankzij drie birdies en twee bogeys - stond hij aan het eind van de dag op de gedeeld 32ste plaats.

'Jammer van de laatste twee holes'

'Met -1 op dag 1 van het Shenzhen International ben ik zeker niet ontevreden, al baal ik een beetje van de laatste twee holes', zei Luiten, die met birdies op 11 en 13 een goede start had.

Over het slot zei hij: 'Na een goede par op 7 kwam ik op 8 in de problemen nadat mijn approach met een ijzer-5 op een downslope van de green landde en 20 meter doorschoot en eindigde in de lip van de bunker. Ik kon moeilijk mijn stand innemen en maak helaas geen up-and-down voor par. Op mijn laatste hole - de par-5 negende - sla ik een goede drive en de rescue naar de green was perfect, dacht ik, want ook die stuiterde hard door en eindigde over de green wederom in een lastige positie. Ik lag op een steile helling in dik gras en moest naar een downhill pinpositie. Ik maak uiteindelijk par en daar was ik blij mee. Jammer van de laatste twee holes, maar morgen gaan we er weer vol voor.' (Klik hier voor een uitgebreidere reactie op joostluiten.nl.)

Goede eerste ronde Watson

Bubba Watson liet een 66 noteren op de par-72 baan en gaat met -6 aan de leiding. De nummer 22 van de wereld maakte vijf birdies, een eagle en een bogey. Achter Watson volgen vijf spelers met -5. Bernd Wiesberger en Thorbjorn Olesen staan na 16 holes op -4. Tommy Fleetwood deed het ook goed met -3.

Er zijn door de onderbreking meer dan vijftig spelers die hun eerste ronde nog niet hebben afgemaakt. Het spel wordt vrijdagochtend om 06:30 lokale tijd hervat (het is zes uur later in Shenzhen). 

Leaderboard.

De beste slagen van Bubba Watson's 66 (-6):

Aan birdies geen gebrek bij Haydn Porteous (-5):

Well that was interesting...😳 It's not often you birdie more than half the course!🐣🐣

Een bericht gedeeld door Haydn Thomas Porteous (@haydnporteous) op

Wat doe je als het spel gestaakt is en je jezelf moet zien te vermaken? Edoardo Molinari heeft een eigen manier om de tijd te doden:

Lees meer over

Joost Luiten European Tour