Reinier Saxton, beste Nederlander na dag 1 van de Turkish Airlines Challenge.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton beste Nederlander in Turkije

20 april 2017 Redactie GOLF.NL
Renier Saxton had van de zeven Nederlanders in het veld van de Turkish Airlines Challenge de beste start. De Nederlander staat met -4 op de baan van Gloria GC in Belek op de gedeeld 13de plaats.

'Ik begon vandaag solide en speelde over het algemeen vrij goed', zei Saxton na de ronde waarin hij zeven birdies, een bogey en een dubbele bogey maakte. 'Na de goede start had ik kort een dipje met een aantal gemiste fairways. Ook sla ik op 17 een slechte ijzer in het water, maar ik maak nog een goede birdie op de laatste om een slag terug te winnen. Overall was het niet slecht, maar ik raak te weinig fairways. De driver is niet super de laatste tijd, maar het putten is erg solide.'

Met -4 staat de Santpoorter op de gedeelde 13de plaats. Een slag achter Saxton staat Wil Besseling, die vier birdies en een bogey liet noteren. Besseling staat gedeeld 29ste. 

Lars van Meijel en Jurrian van der Vaart staan allebei op -2 (T46). Van Meijel kreeg op basis van eerdere prestaties in 2017 via The Dutch Futures een startbewijs voor het tweede Challenge Tour toernooi van het seizoen. 

Over het verschil tussen de Alps Tour, het circuit waar Van Meijel zijn carrière als professional dit jaar is begonnen, en de Challenge Tour zei hij: 'Het is natuurlijk moeilijk te zeggen omdat ik pas twee wedstrijden op de Alps Tour heb kunnen spelen, maar je ziet wel dat deze baan lastiger is. Wat ook opvalt is dat de greens beter zijn, en natuurlijk zie je ook dat de spelers veel professioneler zijn in alles wat ze doen.'

Bondscoach Maarten Lafeber bleef ook onder par met een ronde 70 (-1) en staat 69ste. Darius van Driel (+3, T129) en Daan Huizing (+1, T108) hadden een late starttijd en wisten later op de dag geen ronde onder par binnen te brengen.

De leider na de eerste 18 holes in Belek is Tapio Pulkkanen, die niet meer dan 62 (-10) slagen nodig had voor de par-72 baan in Belek.

Leaderboard

Lees ook: Volop optimisme op Challenge Tour.

Een mooie scorecard voor de Finse leider:

Twee holes-in-one op dag 1 van de Turkish Airlines Challenge:

Lees meer over

Challenge Tour