Gaat Sergio zijn groene jasje dragen tijdens zijn huwelijk?
Bron: YouTube European Tour.

Wie speelt waar? Week 16

18 april 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.

20 - 23 april, European Tour: Shenzhen International, Genzon GC, China. Prijzengeld: 2.800.000 dollar.

Na zijn dertiende plaats op zondag in de Trophee Hassan II had Joost Luiten een aardige reis voor de boeg naar China voor het Shenzhen International van deze week. 'Ik ben eerst van Casablanca naar Dubai gevlogen. Dat was ongeveer 7 uur en van daaruit ben ik doorgevlogen naar Hong Kong. Dan is het nog twee uur met de auto, dus het valt wel mee', aldus Luiten die na een dag reizen op woensdag om 7.30 start in de pro-am en vervolgens op donderdag en vrijdag in een 'showflight' speelt met Victor Dubuisson en Ross Fisher.

De 31-jarige professional zal goede herinneringen hebben aan de baan waar hij vorig jaar samen met Brandon Stone de tweede plaats deelde. Soomin Lee verdedigt zijn titel en zal net als de afgelopen twee edities moeten afrekenen met de enige majorwinnaar en grote ster in het veld: Bubba Watson (vorig jaar gedeeld achtste, 'Ik hou van deze golfbaan'). Wie het ook vaak goed doet in China is Scott Hend. De Australiër noteerde vorig jaar een ongelofelijke albatros op de par-5 17de hole van de 6533 meter lange par-72:

Vorig jaar werd het met 2,6 miljoen euro gedoteerde toernooi pas op maandag afgemaakt en ook voor de derde editie is er regen en storm voorspeld. Kwestie van geduld dus voor de spelers. 

Hoe sterk is het veld? Luiten is de nummer 5 in het veld op basis van de wereldranglijst. De nummer 70 van de wereld laat alleen Bubba Watson (22), Tommy Fleetwood (33), Bernd Wiesberger (43) en Ross Fisher (48) voor zich.

Tv: Ziggo Sport Golf, te beginnen op donderdag om 08:30 uur.

Leaderboard.

Starttijden.

Weet jij de Nederlandse winnaars te spotten in onderstaande video?

20 - 23 april, PGA Tour: Valero Texas Open, TPC San Antonio - AT&T Oaks, San Antonio, Texas, Verenigde Staten. Prijzengeld: 6.200.000 dollar.

Titelverdediger Charley Hoffman miste in 11 starts nog geen cut en eindigde negen keer in de top 15 van het Valero Texas Open. Naast de verrassende first round leader van de Masters staan Jimmy Walker, Branden Grace, Patrick Reed, Brooks Koepka, Matt Kuchar, Zach Johnson (winnaar 2008-09), Curtis Luck (eerste start als professional) en Luke Donald aan de start op de door Greg Norman en Sergio Garcia (!) ontworpen baan in San Antonio.

Tv: Ziggo Sport Golf, te beginnen op donderdag om 21:30 uur.

Leaderboard.

De vijf beste slagen van de RBC Heritage van vorige week:

Een preview van de PGA Tour:

Een paar leuke trucs van Paul Casey gefilmd met een 360 graden camera:


20 - 23 april, Ladies European Tour: Estrella Damm Meditterranean Ladies Open, Club de Golf Terramar, Sitges, Spanje. Prijzengeld: 300.000 euro.

Anne van Dam speelt voor de tweede week op rij en doet dat op Club de Golf Terramar voor het met € 300.000 gedoteerde Estrella Damm Meditterranean Ladies Open. Solheim Cup captain Annika Sörenstam komt poolshoogte nemen bij de inaugurale editie van het toernooi in de buurt van Barcelona. De tienvoudig majorwinnares zal met extra aandacht kijken naar potentiële speelsters die het 12-koppige team zullen gaan vormen voor de Solheim Cup, die in augustus op Des Moines Golf & Country Club in Iowa zal worden gespeeld.

Leaderboard.

20 - 23 april, Challenge Tour: Turkish Airlines Challenge, Club de Golf Terramar, Barcelona, Spanje. Prijzengeld: 200.000 euro.

Zeven Nederlanders staan deze week aan de start op Gloria Golf Club in Belek voor de Turkish Airlines Challenge: Wil Besseling, Darius van Driel, Daan Huizing, Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton, Maarten Lafeber en Alps Tour speler Lars van Meijel. Lees deze week in de GOLF.NL Weekly en op GOLF.NL een uitgebreide preview op het seizoen met de zes Nederlanders die vol speelrecht hebben op de Challenge Tour.

Een opvallende naam op de startlijst in Belek is die van Alvaro Quiros. De zesvoudig European Tour winnaar verloor zijn speelrecht voor het hoogste niveau en moet noodgedwongen via de Challenge Tour weer terug naar de European Tour zien te komen. 'De laatste vijf jaar zijn zwaar geweest, want in 2012 heb ik mijn techniek veranderd, en sindsdien is het eigenlijk de verkeerde kant op gegaan. Mijn plan is om het hele seizoen op de Challenge Tour te spelen. Ik krijg misschien wat uitnodigingen voor de European Tour, maar ik zal vooral hier spelen om het spel terug te vinden waarmee ik terug kan komen op de European Tour', aldus Quiros.

Leaderboard.

20 - 23 april, Asian Tour: Panasonic Open, Chiba Country Club (Umesato Course), Tokio, Japan. Prijzengeld: 1.400.000 dollar.

Na het Hero Indian Open begin maart hebben we Johannes Veerman even niet in actie gezien, maar deze week speelt de pro met een Amerikaans en Nederlands paspoort op de Asian Tour het Panasonic Open. De 24-jarige nummer 266 op de wereldranglijst heeft dit seizoen zes toernooien gespeeld op de Asian Tour en staat 11de op de Order of Merit.

Leaderboard.

NGF Competitie: Hoofdklasse

Zaterdag 22 april staat speeldag vijf van de hoofdklasse van de NGF Competitie op het programma. De play-offs worden dit jaar gespeeld op De Gelpenberg (20 en 21 mei). 

Dames
Poule 1
Poule 2

Heren
Poule 1
Poule 2

Kijk voor overige indelingen en uitslagen op NGF Competitie.