Anne van Dam in de slotronde
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam wordt 25ste in Marokko

16 april 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam is met een slotronde 71 hoog in de middenmoot geëindigd van de Lalla Meryem Cup. De Tsjechische Klara Spilkova won het toernooi.

Anne van Dam stond halverwege het toernooi van de Ladies European Tour in de top 10 maar door een ronde 78 (+6) op zaterdag verloor ze flink terrein. Op zondag speelde de 21-jarige pro de Blue Course van Royal Golf Dar Es Salam in 71 slagen en met +4 (71-72-78-71) werd ze gedeeld 25ste.

De speelster van Golf Team Holland maakte in de slotronde vier birdies en drie bogeys. Met haar gedeelde 25ste plaats verdient de Nederlandse 5.125,50 euro en ze is nu, na twee wedstrijden, 34ste op de jaarranglijst.

'Overall was het een prima week maar er had meer in gezeten', zei Van Dam over het toernooi in Marokko. 'De eerste twee rondes waren gewoon solide en voelde mijn spel nog niet 100 procent, maar zaterdag viel helaas niks mijn kant op, en ging het helaas even hard op de eerste negen. Maar ik ben blij dat ik qua spel met m'n beste ronde heb kunnen eindigen. Zondag speelde ik erg lekker en had het zo -5 kunnen zijn. Mijn spel voelt gelukkig weer gewoon goed en ik kijk uit naar volgende week.'

Suzann Pettersen ging na drie ronden aan de leiding in Marokko maar de Noorse, nummer 17 van de wereld, werd ingehaald door Klara Spilkova. Pettersen maakte 71 op zondag en werd daarmee tweede, Spilkova had maar 66 slagen nodig (zes birdies). De eerste zege van een Tsjechische op de Ladies European Tour leverde de winnares een cheque van 67.500 euro op en de eerste plaats op de Order of Merit.

De Belgische Chloé Leurquin werd gedeeld 36ste.

Komende week staat het Estrella Damm Mediterreanean Ladies Open op het programma. Dat wordt gespeel op Club de Golf Terramar in Spanje.

Leaderboard. Order of Merit. Wereldranglijst.

Van Dam won in 2016 een wedstrijd van de Ladies European Tour. Lees hier een interview over haar doelen voor 2017.

De Ladies European Tour speelt op de Blue Course van Royal Golf Dar Es Salam, Joost Luiten speelt de Hassan Trophée II op de Red Course.