Anne van Dam op dag drie van de Lalla Meryem Cup.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam valt terug in Marokko

15 april 2017 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam had zaterdag geen goede dag in de Lalla Meryem Cup. Met een ronde 78 (+6) zakte de 21-jarige speelster van een plaats in de top 10 naar de gedeeld 36ste plaats.

Het was zaterdag in Rabat niet de dag van Anne van Dam. Op de eerste negen holes van de Blue Course van Royal Golf Dar Es Salam noteerde de talentvolle speelster vier bogeys en geen birdies. In het tweede deel noteerde de Ladies European Tour winnares wel een birdie, maar ook een bogey en een dubbele bogey. Het gat met de top 10 van het klassement bedraagt nu vijf slagen.

De leiding is in handen van wereldtopper Suzann Pettersen. De Noorse majorwinnares speelt niet vaak op de Ladies European Tour, maar heeft goede papieren voor een achtste overwinning op het circuit. Met -6 heeft de 36-jarige routinier een slag voorsprong op Lydia Hall. Annabel Dimmock volgt op de derde plaats met -4.

Van Dam start zondag in de laatste ronde om 9:30 Nederlandse tijd.

Leaderboard.

Lees hier een interview over Van Dams doelen voor 2017.

Terwijl de Ladies European Tour op de Blue Course van Royal Golf Dar Es Salam speelt, speelt de European Tour de Hassan Trophée II op de Red Course,

Reactie Pettersen op haar derde ronde 70 (-2):

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

De laatste ronde van de Lalla Meryem Cup is LIVE te zien op YouTube:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}