Foto van de week: Sergio, Angela en Bear

12 april 2017 Redactie GOLF.NL
Iedere woensdag kiest de redactie van GOLF.NL uit het grote aanbod golffoto’s één plaat die opvalt vanwege de bijzondere compositie, de schoonheid of gewoon een foto waar een mooi, grappig of actueel verhaal bij hoort. Deze week: het gelukshondje van de Masters-kampioen.

Wie: Sergio Garcia, Angela Akins en Bear

Waar: New York City

Wanneer: 11 april

Waarom: Sergio Garcia won zondag de Masters, het kan niemand zijn ontgaan. In zijn 74ste major, geen andere majorwinnaar had zo veel pogingen nodig, was het eindelijk raak. Waarom het nu wel lukte? Er zijn meerdere redenen genoemd. 

De liefde voor verloofde Angela Akins zou hem eindelijk de rust in zijn hoofd hebben gebracht en het geloof dat hij toch een major kon winnen. 

De Golfgoden vonden het mooi en passend om de 37-jarige Spanjaard op de dag dat zijn idool Severiano Ballesteros zestig zou zijn geworden het groene jasje te laten winnen. 

En, een iets aardsere reden, het putten, hoewel nog altijd af en toe zenuwslopend gammel bij de korte putts, is wel een stuk verbeterd. 

Wat over het hoofd werd gezien is de invloed van Bear, het hondje dat Sergio en Angela vorig jaar hebben aangeschaft. Bear is naar twee toernooien mee geweest, de Byron Nelson in 2016 en afgelopen week de Masters. Beide toernooien won Garcia. Twee vragen doemen in ons hoofd op bij deze wetenschap. 1. Wat wordt het volgende toernooi waar Sergio en Angela Bear mee naar toe gaan nemen? 2. Hebben Joost Luiten en vriendin Melanie Jane Lancaster al een gelukshondje aangeschaft?


}