Robbie van West.
Beeld: Golfsupport.nl

Goede start Van West in Pro Golf Tour Championship

26 september 2016 Redactie GOLF.NL
Robbie van West is het laatste toernooi van het seizoen 2016 van de Pro Golf Tour goed begonnen. De professional noteerde een 68 (-4) in Adendorf en staat na de eerste dag op de gedeeld derde plaats.

Na een maand zonder toernooien op de kalender werd er maandag weer gespeeld op de Duitse Pro Golf Tour. Van de zes Nederlanders in dit slottoernooi deed Robbie van West het het beste. De Pro Golf Tour speler noteerde zes birdies en twee bogeys en staat twee slagen achter de leider op -6. 

'Vandaag speelde ik een goede openingsronde', zei Van West. 'Het spel was over het algemeen solide. Ik heb veel kansen gecreëerd en heb er op de eerste negen een aantal van kunnen verzilveren. Morgen net wat scherper van de tee en weer hetzelfde game plan uitvoeren.'

De 24-jarige professional staat 17de op de jaarranglijst. Na dit toernooi geeft een plaats in de top-5 op de Order of Merit recht op een kaart voor de Challenge Tour in 2017. Maarten Bosch staat 15de op de Order of Merit, Michael Kraaij 23ste.

Dylan Boshart staat na een ronde 70 (-2) op de gedeeld 13de plaats. Michael Kraaij (+1), Evanildo Silva Dos Santos (+2), Maarten Bosch (+4) en Lars Buijs (+5) wisten niet onder par te blijven in de eerste ronde van dit slottoernooi over 54 holes. 

Leaderboard.
Jaarranglijst.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}