Rory McIlroy pakt de dubbel: de Noord-Ier wint het TOUR Championship en de FedEx Cup.
Bron: YouTube PGA Tour

McIlroy wint op spectaculaire wijze miljoenenbal

26 september 2016 Redactie GOLF.NL
Niet Dustin Johnson maar Rory McIlroy ging ervandoor met de buit. De Noord-Ier won na een lange play-off het TOUR Championship en de FedEx Cup.

Met drie holes te gaan en een achterstand van drie slagen had McIlroy een wonder nodig om terug in de race te komen. Even later holede de Ryder Cup-kopman van Europa uit voor eagle op de par-4 16de (pitching wedge van 123 meter) en was het gat nog slechts een slag op Kevin Chappell. 

McIlroy noteerde uiteindelijk een 64 (-6) voor een totaal van -12. Ryan Moore en Kevin Chappell eindigde met dezelfde score, en dus moest er aan play-off aan te pas komen. Winst voor McIlroy betekende ook dat de FedEx Cup voor hem zou zijn aangezien Dustin Johnson een 73 (slechtste score van de dag) noteerde en op de zesde plek was geëindigd. 

Nadat Chappell al op de eerste hole werd uitgeschakeld, duurde het nog drie holes voordat Moore capituleerde en er een beslissing kwam. Het gebeurde wederom op de 16de voor McIlroy. De majorwinnaar holede een birdie-putt van 5 meter voor de twee bekers en de grootste cheque in golf. De nummer-3 van de wereld nam in totaal 11.5 miljoen dollar mee naar huis. (Ja, 11.5 miljoen dollar.)

'Dit was een van de laatste dingen die ik nog niet op mijn golf CV had staan', zei McIlroy. 'Het was een belangrijk doel om dit toernooi en de FedEx Cup te winnen. Om zo goed te spelen de laatste weken en de klus te klaren is heel speciaal', aldus McIlroy over de dag die werd overschaduwd door het overlijden van een de grootste golfers aller tijden: Arnold Palmer.

Moore krijgt laatste wildcard Team USA Ryder Cup

Ryan Moore kwam tekort in het TOUR Championship maar werd wel beloond voor zijn goede spel met de laatste wildcard van captain Davis Love III.

Leaderboard.

FedEx Cup Standings.
Wereldranglijst.

}